KEMBRIDŽ PROGRAM ZA UČENIKE DRUGIH SREDNJIH ŠKOLA

uvod u Ovaj program namenjen je učenicima koji idu u druge srednje škole i gimnazije

Svima koji nisu redovni učenici naše škole pružamo jedinstvenu mogućnost da se školuju na engleskom i pohađaju samo predmete koje najviše vole – mogu se opredeliti za Kembridž program za učenike drugih srednjih škola i jedinstveni paket školovanja Advantage.

Napravite svoju kombinaciju predmeta

Ovaj program namenjen je učenicima koji idu u druge srednje škole i gimnazije, državne ili privatne, a žele da svoje znanje obogate dobrim poznavanjem stručnog engleskog jezika iz različitih sfera interesovanja.

Na Kembridž programu Savremene gimnazije učenici mogu izabrati 4 konkretna predmete iz ponuđene grupe koji ih interesuju ili su im potrebni za polaganje prijemnog na fakultetu koji žele da upišu. Na taj način mogu napraviti svoju kombinaciju i to samo onih predmeta koji im najbolje idu i iz kojih žele da se usavršavaju.

Ne znate dobro engleski? Nema problema!

Da bi se učenik kvalifikovao za ovaj program potrebno je da zna engleski dovoljno dobro da može da prati predavanja.cambridge kao izborni

Za one koji bi želeli da prate ovaj program, ali engleski ne znaju dovoljno dobro, organizuje se pripremna nastava, koja im pomaže da se jezički spreme za visoke akademske zahteve.

Plan i program

Učenici na Kembridž programu će, pored obaveznih, moći da izaberu i po jedan od izbornih predmeta.  Oni koji se budu odlučili i za dobijanje Kembridž diplome potrebno je da sakupe 7 ili više bodova kombinacijom AS- i A-level predmeta, pri čemu su dva predmeta obavezna: Engleski jezik i Globalne perspektive i istraživanja, dok se od izbornih bira po jedan iz svake grupe - Mathematics and Science i Arts and Humanities.

Onlajn pomoć u učenju

S obzirom na to da je Kembridž program, iako veoma interesantan, ipak zahtevan, predavanja se održavaju u večernjim satima ili tokom vikenda, kako bi se rasteretile obaveze u redovnoj školi.

Broj časova je smanjen, ali zato učenici moraju da prate zadatke postavljene na onlajn platformi i rade samostalno kod kuće. Ova platforma je dostupna 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, a komunikacija sa profesorima ostvaruje se putem imejla i četa. Učenici prate akademski kalendar za tekuću godinu i svoje radove predaju u isto vreme kad i redovni učenici.

Priprema za fakultete u inostranstvu

Kembridž međunarodni program priznat je svuda u svetu zahvaljujući visokim zahtevima i funkcionalnom znanju koje učenici dobijaju tokom školovanja. Svaku teorijsku nastavnu jedinicu prati i praktični deo nastave, pa učenici tako dobijaju zaokružen uvid u temu koju obrađuju.

Učenici koji se opredele za ovaj program mogu da polažu Kembridž ispit i steknu validni dokument kojim učenici mogu da konkurišu na fakultete u inostranstvu. A sa ovakvom pripremom, fakulteti svugde u svetu biće im lako dostupni.

Advantage paket za učenike drugih srednjih škola

PAKET ADVANTAGE: Šta sve dobijate?
do 30. septembra
mesečno
200 €
2400 € godišnje
PRIJAVITE SE
PUNA CENA
mesečno
410 €
4900 € godišnje
PRIJAVITE SE

Pogodnosti i uslovi plaćanja:

 • Mogućnost plaćanja na 12 i 96 mesečnih rata.
 • Popust od 5% za avansnu uplatu iznosa školarine u celosti za školsku godinu.
 • Popust od 2.5% za avansnu uplatu iznosa školarine za polugodište.
 • Dvoje i više dece iz iste porodice dobijaju porodični popust od 5%.
 • Dvoje i više dece roditelja zaposlenih u istoj firmi imaju korporativni popust od 5%.

Napomene:

 • Sve cene su navedene u evrima.
 • Plaćanje školarine se vrši u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate po ugovoru sa Savremenom gimnazijom.
 • Školarinu, osim roditelja, može plaćati i drugo pravno ili fizičko lice.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2017/18. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.
 • Centar za razvoj karijere
 • Prijemni ispit
 • Edukacija
 • LINKeduTV
 • Mala matura
 • OK engleski
 • OK matematika
 • OK school
 • BUSINESS ACADEMY
 • IT ACADEMY
 • ITS
 • ITHS