Igre bez granica – zabava pred raspust

Stvarno drugačiji poslednji školski dan u godini

U Savremenoj gimnaziji učenici na poseban način obeležavaju odlazak na novogodišnji raspust. Umesto
časova, savremeni gimnazijalci učestvuju u uzbudljivom takmičenju – Igre bez granica.

Takmičenje se sastoji od niza zabavnih igara, koje na različite načine podstiču kreativnost, spretnost i logiku učesnika. Učenici se takmiče podeljeni u timove, a svaki tim ima svoje predstavnike za svaku pojedinačnu igru.

IBG

Iza ovih naizgled jednostavnih igara krije se kompleksno osmišljena pedagoško-psihološka strategija, kojom nastavnici kroz didaktički pristup unapređuju proces učenja i pospešuju usvajanje gradiva kod učenika.

Svake godine učenici imaju priliku da iskuse izazove novih, interesantno osmišljenih igara, a do sada su svoja umeća vešto pokazali u šiz-kvizu, asocijacijama, igri pamćenja, detektivskoj igrici skriveni pazl i razvijali zabavan i veseo duh u igri s balonima i karaokama.

Zabavnim igricama do novih saznanja

Igre bez granica  u Savremenoj gimnaziji su posebno pedagoški osmišljene da kroz zabavu i igru doprinesu lakšem sticanju i utvrđivanju znanja. Tako učenici, kroz nadmetanje u interesantno osmišljenim igricama, razvijaju postojeće talente i stiču nova saznanja i veštine.

Igre bez granica sastoje se iz više disciplina:

  • ŠIZ-KVIZ je prava poslastica za otkačene genijalce koji, odgovarajući na pitanja iz različitih oblasti, potvrđuju svoje svestrano znanje, ali ga i upotpunjuju novim i zanimljivim informacijama.
  • ASOCIJACIJE su prava igra za razvijanje domišljatosti i vežbanje refleksa. Vlasnici hitrih vijuga uživaju da u ovoj uzbudljivoj igri objašnjavaju različite pojmove svojim saigračima, trudeći se da u tome budu tačni i brzi kako bi nadmašili rezultate protivničkog tima.
  • KO SAM JA?  igra je specijalno kreirana tako da kod učesnika razvija sposobnost memorije. Svi oni koji nepogrešivo pamte imena i likove obožavaju ovu igricu, u kojoj se trude da što pre otkriju misterioznu ličnost.
  • MOSTOGRADITELJI je igra namenjena kreativcima veštih prstiju. Kroz zadate teme, učenici pokušavaju da naprave stabilne građevine koje su prethodno sami osmislili i tako vežbaju kako da sopstvene ideje sprovedu u delo.
  • OBRUČIĆI I ČUNJIĆI testiraju preciznost i osobine zapažanja kod učenika.  Igra animira učenike sa oštrim okom i mirnom rukom koji će svoje vrline iskoristiti da donesu pobedu svom timu u ovoj igri.
  • SKRIVENI PAZL testira detektivski njuh i logičke veštine. Učesnici pokušavaju da uz pomoć skromnih tragova dođu do logičkog zaključka i otkriju krajnje rešenje, naravno u što kraćem roku, kako bi pobedili suparnički tim.
  • PLES SA BALONIMA je zabavna igra koja od učesnika zahteva koncentraciju, spretnost i okretnost. Održavanje balona u vazduhu podstiče razvoj čula za ravnotežu, a sam ples pozitivno utiče na motoriku tela i razvoj mišića.
  • KARAOKE su posebno rezervisane za muzički nastrojene učenike, koji kroz različite kompozicije vole da izraze svoju umetničku stranu. Osim muzičkog talenta, karaoke povezuju i one sa sklonostima ka javnom nastupu, koji sa lakoćom nastupaju pred velikim brojem ljudi.

Svake godine, Igre bez granica obiluju drugačijim igricama, koje za cilj imaju da razdrmaju različite hemisfere sivih ćelija kod učenika i pokažu efekte svih prethodno usvojenih lekcija, koje su Savremeni gimnazijalci učili tokom školskih dana.

Savremena tradicija

Svi važni datumi u Savremenoj gimnaziji obeležavaju se na stvarno drugačiji način. Početak školske godine označila je Učionica bez zidova, tokom koje su učenici tragali za blagom na Kalemegdanu, krstarili Dunavom i Savom i nadigravali se u sportskim igrama na Adi, pokazujući takmičarski, timski i sportski duh.

Za sam kraj kalendarske godine, Savremeni gimnazijalci tradicionalno uživaju u uzbudljivom druženju pod nazivom Igre bez granica.  Zabavljajući se kroz takmičenje u brojnim kreativno osmišljenim mozgalicama i igrama spretnosti, učenici na savremen način krunišu postignute uspehe i uz mnogo osmeha i radosti odlaze na novogodišnji  raspust.

Savremena gimnazija

Predupis za generaciju 2019/20. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.