• Profesorka srpskog jezika i književnosti

Ana Mihajlović

Profesorka srpskog jezika i književnosti Ana Mihajlović diplomirala je srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Formalno obrazovanje nastavila je na master studijama komunikologije na Fakultetu političkih nauka, a stručno obrazovno-pedagoško iskustvo stekla je tokom višegodišnjeg rada u nekoliko beogradskih škola.

Ana smatra da je biti nastavnik najodgovornije i najizazovnije, ali ujedno i najlepše zanimanje. Osim što nastoji da u učenicima razvije ljubav prema rečima, knjigama i čitanju, dokazujući svakodnevno da je to izvor najvećih mudrosti i zadovoljstava, trudi se i da ih nauči da misle, kritički posmatraju svet i neguju pozitivne sisteme vrednosti.

Zalaže se za to da svaki učenik istovremeno i njoj bude učitelj. Slobodno vreme najradije provodi u krugu porodice i prijatelja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.