• Profesorka engleskog jezika

Gordana Perković

Gordana Perković je diplomirani profesor engleskog jezika i književnosti sa višegodišnjim iskustvom u državnom i privatnom sektoru. Tokom 6 godina života i rada u Torontu u Kanadi Gordana je usavršila znanje jezika, ali i upoznala kulturu engleskog govornog područja, što želi da prenese i svojim učenicima. Veoma se trudi da prati trendove u obrazovanju i da u nastavi koristi savremena nastavna sredstva.

Osim držanja intenzivne nastave engleskog jezika, Gordana će se u Savremenoj gimnaziji truditi da kod svojih učenika razvije spoznaju da je učenje zabavan, neprekidni i sastavni deo života.

Slobodno vreme koje ne provede sa porodicom posvećuje baštovanstvu, književnosti i pozorištu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.