• Profesorka likovne kulture

Marija Dimitrijević

Profesorka likovne kulture i umetnosti i dizajna Marija Dimitrijević završila je master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Tokom studija radila je na usavršavanju stranih jezika i profesionalnih veština koje će biti u funkciji vaspitno-obrazovnog rada.

Poseduje višegodišnje iskustvo u edukativnom radu sa decom, koje je stekla u Anglo-američkoj školi u Beogradu i na Francuskom institutu u Beogradu. Autor je i organizator nekoliko izložbi dečjih radova. Osim u edukativnom radu, stekla je veliko iskustvo u oblasti dizajna tekstila, kao i grafičkog dizajna, što je obogatilo njeno znanje u domenu dizajnerskih softvera i modernih tehnologija uopšte.

Kao profesor likovnog u Savremenoj gimnaziji, Marija nastoji da kod učenika razvija kulturnu svest, kritičko mišljenje i razvoj odgovornog odnosa prema kulturnom nasleđu. Pre svega, nastojaće da inspiriše učenike da se bave kreativnim radom i podsticaće njihovo uključivanje u umetnički i kulturni život društva.

Slobodno vreme voli da provodi sa porodicom, u prirodi i čitanju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.