• Profesorka matematike

Milica Jovanović

Profesorka matematike Milica Jovanović završila je osnovne i master studije na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Tema njene master teze su elektronske lekcije iz oblasti programiranja, koje je kreirala za učenike srednjih škola. Iskustvo je sticala u nekoliko beogradskih škola u kojima je predavala učenicima raznih uzrasta.

Uz upornost, pozitivan i kreativan pristup, tokom nastave u Savremenoj gimnaziji Milica ohrabruje učenike kako bi razumeli i usvajali nova znanja koja će u praksi koristiti za rešavanje matematičkih problema. Često ističe vezu između matematike i drugih nauka, kao i svakodnevnih životnih situacija.

Slobodno vreme provodi sa porodicom i prijateljima, voli da putuje i upoznaje nove ljude drugih nacionalnosti, njihovu kulturu, umetnost, muziku, hranu i običaje…

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.