• Profesor istorije

Nikola Mijatov

Profesor istorije Nikola Mijatov diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, gde je završio i master akademske studije. Trenutno pohađa doktorske studije na Katedri za istoriju Jugoslavije. Osim u oblasti istorije, usavršavao se u borilačkim veštinama na studijama sporta na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu, gde je stekao značajno trenersko iskustvo. Autor je niza naučnih i stručnih radova iz istorije Jugoslavije i filozofije borilačkih veština.

U nastavi istorije kroz postepenost, metodičnost i individualni pristup nastoji da iz svojih učenika izvuče maksimum. Kroz primenu savremenih metoda i pristupa teži da istoriju učini zanimljivom, ali i korisnom. Smatra da je razumevanje modernog sveta kako sa društvenog, tako i sa političkog aspekta nemoguće bez poznavanja njegove istorije.

Slobodno vreme najčešće provodi u kimonu, ali voli i da vozi bicikl, čita i piše.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.