• Profesor geografije

Vladimir Milošević

Profesor geografije Vladimir Milošević završio je osnovne studije na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. U budućnosti planira da se specijalizuje za geografske informacione sisteme – GIS. Tokom studija iskustvo je sticao volontirajući u Svetskom omladinskom talasu, kao član tima za edukaciju i koordinator tima za međunarodnu komunikaciju i radeći u međunarodnim organizacijama i kompanijama na organizaciji treninga, obuka i konferencija. Prvo profesorsko iskustvo stekao je radeći u Osmoj beogradskoj gimnaziji.

Radom u Savremenoj gimnaziji želi da učenicima približi geografiju i informatiku, koristeći moderne tehnologije i sredstva koje ova škola nudi, i pokaže praktičnu korist geografskih znanja u svakodnevnom životu i sferi biznisa. Poseban akcenat u nastavi stavlja na razvoj kritičkog mišljenja, koje smatra ključnim za razvoj, napredak i uspeh svakog deteta.

Veliki je ljubitelj istorije i internet tehnologija. Slobodno vreme voli da provodi sa prijateljima i na putovanjima, uživa u čitanju istorijskih sadržaja, uči programske jezike i gleda filmove.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.