IT kombinovani Kembridž program

uvod Savremena gimnazija

 

IT kombinovani Kembridž program je jedinstven spoj nacionalnih, IT predmeta i najkvalitetnijeg međunarodnog obrazovanja, koji objedinjuje gimnazijske predmete nacionalnog smera, inovativne IT predmete i predmete Cambridge International programa koje učenici pohađaju na engleskom jeziku.

Savremena gimnazija je akreditovana:

  • rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije br. 022-05-00030 /95-03, od 24.05.2018. godine, Savremena gimnazija dobila je dozvolu da sprovodi nastavni plan i program za učenike sa posebnim sklonostima ka računarstvu i informatici
  • Univerzitet u Kembridžu akreditovao je Savremenu gimnaziju, kao Kembridž međunarodnu školu broj EA034.
  • rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, broj 611-00-00087/2016-06, od 9.5.2016. godine, Savremena gimnazija dobila je saglasnost za izvođenje dvojezične nastave na srpskom i engleskom jeziku (akreditaciju za bilingvalnu nastavu za 2018/19. godinu pogledajte ovde).

Jedinstven spoj IT programa i međunarodnog obrazovanja

Savremena gimnazija je jedinstvena po svom kombinovanom programu, u kome se nacionalnim predmetima, na inovativne i kreativne načine, dodaju najbolji aspekti Kembridž internacionalnog programa, sada obogaćeni i perspektivnim IT predmetima. Uz široka znanja koja će steći u oblasti informacionih tehnologija učenici imaju priliku da usvoje i najbolje elemente Cambridge International programa, što će im omogućiti da steknu i internacionalne diplome visoko cenjene širom sveta. 

IT Nacionalni plan i program

IT Nacionalni program u Savremenoj gimnaziji pored standardnih predmeta nacionalnog programa obuhvata dodatne predmete iz oblasti informacionih tehnologija. Ovaj program učenicima pruža široko znanje i time im omogućava uspešan nastavak školovanja na IT fakultetima, ali i na fakultetima iz drugih oblasti.  

Cambridge International program

Dodatni časovi kombinovanog Cambridge programa se izvode na engleskom jeziku i preuzeti su iz Kembridž programa za međunarodne ispite. Na taj način se učenici ovog programa upoznaju sa obrazovnim sistemom zapadnoevropskih zemlja i SAD koji je različit od nacionalnog koncepta obrazovanja i imaju mogućnost da usvoje najbolje od oba sistema. 

Ovo je unikatan program u kome učenici talentovani za računarstvo, pored uobičajenih predmeta nacionalnog programa i IT predmeta u kojima će dalje razvijati svoje veštine i sklonosti, imaju mogućnost da se upoznaju sa drugačijim konceptima obrazovanja, da nastavu prate na engleskom jeziku i sublimiraju najbolje aspekte svih programa, što će im pružiti vrhunsko obrazovanje i sjajnu odskočnu dasku za upis na najperspektivnije fakultete u zemlji i inostranstvu, kako u IT sektoru, tako i drugim oblastima.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2022/23. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.