IT program

uvod u nacionalni skolski program

ministarstvo prosvete logo

Savremena gimnazija nastavlja da postavlja najviše standarde u obrazovanju.

Rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije br. 022-05-00030 /95-03, od 24.05.2018. godine, Savremena gimnazija dobila je dozvolu da sprovodi nastavni plan i program za učenike sa posebnim sklonostima ka računarstvu i informatici, dok se na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nalazi se među svim akreditovanim osnovnim, srednjim i visokim školama i fakultetima u Srbiji pod brojem 1882. 

Skeniran dokument

IT industrija je jedan od najbrže rastućih sektora u Srbiji, ali i svetu. Ova oblast postaje pokretačka snaga ekonomije 21. veka u kojoj nijedan proizvod neće moći da se razvije bez razumevanja tehnologije.

Moderno obrazovanje zahteva usklađenost sa potrebama tržišta i zato je važan korak u ovom procesu uvođenje IT odeljenja u gimnazije. Upisom u IT odeljenja mladi se spremaju za perspektivnu karijeru, ali i uče da razmišljaju algoritamski. To znači da će naučiti da najpre moraju dobro da razumeju problem koji žele da reše, kao i da problemima treba pristupiti analitički, podeliti ih na manje delove i osmisliti korake za njihovo rešavanje. Algoritamski način razmišljanja omogućava im da postanu Future ready - spremni za budućnost, i predstavlja osnovnu pismenost 21. veka.

Stručnjaci iz najuspešnijih svetskih kompanija, poput Microsofta, savetuju srednjoškolcima da, bez obzira na buduće zanimanje, nauče da razumeju algoritme i osnove programiranja, jer će sve veći broj poslova u budućnosti zahtevati takva znanja. 

Da li znate da će, prema zaključcima Svetskog Ekonomskog Foruma 2020, već u narednih 10 godina 90 % svih poslova zahtevati digitalne veštine?

Uz primenu najsavremenije tehnologije, u posebno opremljenim učionicama i uz inovativni obrazovni pristup, Savremena gimnazija priprema svoje učenike za zanimanja budućnosti i izazove 21. veka.

 • Prednosti IT odeljenja

Učenici koji se opredele za školovanje na IT programu Savremene gimnazije imaju sledeće prednosti:

  • mogućnost da svoje talente i interesovanja pretvore u profesiju
  • najsavremeniji nastavni program
  • prohodnost na najbolje IT fakultete
  • široko gimnazijsko obrazovanje koje će im omogućiti upis i na fakultete iz drugih oblasti
  • perspektivan i profitabilan posao, u kome će se neprestano razvijati, unapređivati i stvarati nove ideje razumevanje budućnosti

Savremena gimnazija nudi učenicima izbor između IT nacionalnog i IT kombinovanog Kembridž programa. 

Ukoliko Vaše dete pokazuje talenat i sklonost ka korišćenju računara i informacionih tehnologija, sada mu možete obezbediti najkvalitetnije obrazovanje na IT programu najmodernije Kembridž gimnazije u regionu.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2022/23. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.