ITAcademy JUNIOR EXPERT: Besplatan program za učenike Savremene gimnazije

Savremena gimnazija je najmodernija Kembridž gimnazija u regionu u kojoj učenici stiču sveobuhvatna i najaktuelnija znanja uz mnoštvo raznovrsnih prilika za edukaciju.

U okviru bogatih resursa za učenje savremeni gimnazijalci imaju priliku da besplatno pohađaju najkompletniji ITAcademy JUNIOR EXPERT program koji im omogućava usvajanje najperspektivnijih IT veština današnjice.

Ovaj program omogućava učenicima da umesto pasivnih korisnika postanu aktivni stvaraoci digitalnog sveta na kreativan i zanimljiv način, usvoje korisna znanja kroz edukativne aplikacije i uz pomoć posvećenih predavača, i najvažnije - da unaprede i razviju algoritamski način razmišljanja, kreativan pristup rešavanju problema i veštine komunikacije, što će im biti od velikog značaja u kasnijem obrazovanju i karijeri, bez obzira na to da li će se baviti prirodnim ili društvenim naukama, umetnošću ili nekom drugom oblašću.

Šta će sve naučiti vaš srednjoškolac?

Na ITAcademy JUNIOR EXPERT programu vaš tinejdžer će steći važna digitalna znanja kroz ovladavanje IT veštinama:

PROGRAMERSKE VEŠTINE

Upoznavanjem programskog jezika po izboru učenik će bez poteškoća usvojiti ozbiljnija programerska znanja, bez obzira na to da li se ranije susretao sa programiranjem.

STEM ZNANJA

Programiranjem Alpha Pro i Sphero SPRK+ usvaja znanja iz oblasti kao što su nauka (Science), tehnologija (Technology), inženjerstvo (Engineering) i matematika (Mathematics).

RAČUNARSKU GRAFIKU I ANIMACIJU

Ovaj program je koncipiran tako da će vaše dete, pored programerskih veština, upoznati i razne vizuelne pojmove i postupke.

NIZOVE I PETLJE

Ovaj program omogućava upoznavanje sa nizovima i petljama na kojima se zasnivaju svi važni programski jezici.

LOGIČKO RAZMIŠLJANJE

Da bi uspešno upravljao junacima edukativnih aplikacija, vaš tinejdžer će morati da reši niz logičkih problema, jer na taj način uči da razmišlja postupno i racionalno.

RAZVIĆE KREATIVNOST I MAŠTU

Kodiranje, sastavljanje i programiranje robota, dizajniranje i modelovanje elemenata razvijaju dečju kreativnost i maštu.

VIZUELNE I AUDITIVNE VEŠTINE

Animirajući likove, menjajući njihov spoljašnji izgled i dodajući im glasove, vaše dete ispoljava svoju vizuelnu i auditivnu inteligenciju.

ENGLESKI JEZIK

Online kurs engleskog jezika pomoći će mu da savlada novi nivo znanja, a kroz učenje IT veština usavršiće aktivno korišćenje stručnih termina.

Programski jezici, softveri i sistemi za uređivanje sadržaja – najbolji način za ulazak u svet programiranja i dizajna

Za tinejdžere između 14 i 19 godina ne postoji bolji način da ozbiljnije zakorače u svet IT-ja, programiranja i dizajna od rada u programskom jeziku po njihovom izboru, kao i u programima kao što su Photoshop, Illustrator i AutoCAD.

Na ITAcademy JUNIOR EXPERT programu učenici će se upoznati sa grafičkim dizajnom i 3D modelovanjem kroz praktičan rad u izuzetno cenjenim programima. Usvojiće i osnove veb-dizajna u HTML-u i CSS-u, kao i programiranja u traženom programskom jeziku koji izaberu: Python, Java, Android, JavaScript ili PHP. Dodatno će razviti i veštine za uređivanje onlajn-sadržaja kroz trenutno najzastupljeniji Content Management sistem na svetu – WordPress.

Osim programiranja i dizajna, očekuje ih i upravljanje Alpha Pro i Sphero SPRK+ robotima kroz blok programiranje, kao i 3D modelovanje i digitalna arhitektura.

Najkrupniji programerski koraci vašeg srednjoškolca

Vaš srednjoškolac bira programski jezik koji mu je najzanimljiviji i u okviru koga želi da se usavršava, a na raspolaganju su mu: Python, Java, Android, JavaScript i PHP.

Svaki od ponuđenih jezika predstavlja odličan izbor jer su sticanje znanja i praktičan rad na ovim kursevima prilagođeni uzrastu, a uz prethodno savladavanje osnova HTML-a i CSS-a, kao i tabelarnih kalkulacija i formalne logike rad u ovim okruženjima će biti još brži i efikasniji. Kroz efikasnu obuku vaš mladi IT-jevac napraviće svoje prve ili najvažnije korake u svetu programiranja. 

Kroz programiranje robota do novih znanja iz 4 oblasti

Nakon što steknu prve programerske veštine, srednjoškolci će svoja znanja koristiti kako bi programirali robote Alpha Pro i Sphero SPRK+.

Ovi STEM alati pomažu učenicima da razviju znanje iz oblasti nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike. Pored toga, ovi roboti im omogućavaju da dodatno unaprede svoja znanja i prilagode se programiranju u kodu posle blok programiranja.

Grafički dizajn, 3D modelovanje i digitalna arhitektura

Kroz Photoshop i Illustrator vaš srednjoškolac će naučiti da koristi najznačajnije alate za obradu fotografija, kreiranje vektorskih grafika i uređivanje različitih geometrijskih i tekstualnih objekata. Naučiće da kombinuje boje, tekstualne i vizuelne elemente.

Radom u programu AutoCAD, jednom od najboljih alata za 3D modelovanje i animaciju, učenici će naučiti da modeluju trodimenzionalne objekte – zgrade, nameštaj, reljefne površine, kao i da obrađuju materijale i teksture.

Posebna pažnja biće posvećena stvaranju mockova na zadate teme, modelovanju predmeta prema grafičkim sličicama i kreiranju animirane prezentacije.

Vaše dete će osloboditi svoju kreativnost dok uči važne lekcije o dizajnu, crtanju i kompjuterskom modelovanju.

Internacionalni sertifikati kao potvrda znanja

ITAcademy JUNIOR 14–19 IT expert program usklađen je sa prestižnim Cambridge ICT Starters kurikulumom i po uspešnom završetku učenici mogu steći Cambridge ICT Starters Stage 1 Certificate (On Track), koji predstavlja internacionalnu potvrdu njihovog znanja.

Najsavremenije obrazovanje za vaše dete

Savremena gimnazija je najmodernija Kembridž gimnazija u regionu koja svoje učenike priprema za uspešnu budućnost i pruža im znanja i veštine neophodne za život u 21. veku. koristeći najnapredniju edukativnu tehnologiju i modernu metodiku nastave.

U Savremenoj vaše dete dobija najkompletnije obrazovanje koje predstavlja idealan spoj prirodnih i društvenih znanja, kao i nezaobilaznih digitalnih veština.

Obezbedite svom detetu najkvalitetnije obrazovanje za 21. vek već danas.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2022/23. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.