Najbolji letnji programi za učenike Savremene

Zahvaljujući saradnji Savremene sa organizacijama Kingdom Education i Cambridge Immerse, učenici Savremene će ovog leta moći da se upoznaju sa britanskim, američkim i kanadskim koledžima. Najbolji letnji programi za najbolje učenike!

Letnje škole su veoma korisne jer pomažu da se srednjoškolci iz prve ruke upoznaju sa školovanjem u inostranstvu kako bi doneli pravu odluku kada dođe vreme upisa. A to će biti veoma brzo.

Zahvaljujući Kingdom Education i Cambridge Immerse programima učenici će saznati:

  • kako izgledaju studentski dani na prestižnim univerzitetima,
  • kakvi su sadržaji programa koji vam privlače pažnju,
  • koje su najkorisnije veštine za uspešno učenje i predstavljanje,
  • Ali će i upoznati vršnjake koji dolaze iz raznih krajeva sveta.

Upoznajte se sa organizacijama sa višegodišnjim iskustvom koje su mnogim učenicima otvorili vrata univerziteta širom sveta.

Šta je Kingdom Education?

Neprofitna organizacija Kingdom Education Foundation organizuje studijske programe za učenike koji žele da nastave školovanje u inostranstvu i koji znaju engleski jezik. Kroz dvonedeljne i tronedeljne programe učenici će se upoznati sa univerzitetskim životom i imaće priliku da steknu brojna korisna znanja i praktične veštine.

Na ovaj način učenici otvaraju sebi mogućnosti školovanja u inostranstvu, što je preduslov za uspešnu karijeru. Kingdom Education fondacija organizuje studijske programe u Sjedinjenim američkim državama, Velikoj Britaniji i Kanadi.

Više o letnjoj školi Kingdom Educationa »

Šta je Cambridge Immerse program?

Za sve koji su zainteresovani da nastave školovanje u inostranstvu, dobra ideja je da se lično upoznaju sa sistemom rada nekih od najprestižnijih univerziteta na svetu, a jedan od njih je Univerzitet u Kembridžu. Cambridže Immerse letnji program omogućava sticanje veština koje će polaznicima letnje škole olakšati buduće studentske dane.

Zahvaljujući Cambridge Immerse programu, savremeni gimnazijalci će provesti dve nedelje u okviru kampusa Univerziteta u Kembridžu. Tu će se upoznati sa sistemom rada, studentskim životom, a imaće priliku i da razmene iskustva sa učenicima iz celog sveta.

Više o letnjoj školi Camrbidge Immersea »

Najbolji letnji programi za pripremu za dalje školovanje

Ukoliko se odlučite za Kingdom Education, u zavisnosti od procene organizatora imaćete umanjenje cene za 10, 15 ili 25%.

Cambridge Immerse program nudi stipendije za neki od programa za pet najboljih učenika na osnovu rezultata takmičenja u pisanju eseja na neku od ponuđenih tema.

  • Prvo mesto dobija 50% popusta na neki od programa u letnjoj školi.
  • Dva studenta dobijaju umanjenje od 40%, a dva studenta popust u iznosu od 30%.

Da bi se konkurisalo za ove letnje škole neophodno je da se na engleskom jeziku napiše esej. U okviru njega učenici treba da naglase zašto žele da budu deo programa i zbog čega su baš oni idealni kandidat. Za više informacija o eseju, ali i neophodnim dokumentima za prijavu na raspolaganju su savetnici iz Savremene gimnazije. Oni će pomoći da sve prođe u najboljem redu kako bi se učenici zaputili na putovanje koje će pamtiti ceo život.

Važno je naglasiti da konačnu odluku o izboru kandidata koji će provesti nekoliko nedelja u Sjedinjenim državama, Velikoj Britaniji ili Kanadi donose stručnjaci iz pomenutih organizacija.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2021/22. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.