• Profesorka francuskog jezika

Aleksandra Pavlović

Profesorka francuskog jezika Aleksandra Pavlović diplomirala je na Filološkom fakultetu u Novom Sadu, na Katedri za francuski jezik i književnost. Svoje školovanje dalje nastavlja na Univerzitetu Komplutense u Madridu, gde završava master studije iz digitalnog marketinga i turizma. Nakon boravka u Španiji, gde je radila u sektoru za marketing i odnose sa javnošću, vraća se u Srbiju i upisuje master studije iz metodike u nastavi francuskog jezika. Znanje stranih jezika sticala je i usavršavala u inostranstvu – francuski u školi Alliance française Paris Ile-de-France, a engleski u letnjim kampovima u Velikoj Britaniji.

Kao profesor u Savremenoj gimnaziji, trudi se da primenjuje komunikativni i akcioni pristup, koji će učenicima omogućiti praktičnu upotrebu francuskog jezika.

U slobodno vreme voli da šeta, sluša muziku i provodi vreme u prirodi.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.