• Profesorka engleskog jezika

Ana Sitarica

Profesorka engleskog jezika Ana Sitarica osnovne i master studije završila je na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, studijski program Engleski jezik i književnost, a doktorske akademske studije, na kojima je i dalje, upisala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, program Jezik, književnost, kultura. Učestvovala je na naučnim skupovima u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu i objavila radove u Zborniku Matice srpske za književnost i jezik, Zborniku Učiteljskog fakulteta Prizren – Leposavić, onlajn naučnom časopisu „Research Result. Social Studies and Humanities”, Zborniku sa naučnog okruglog stola „Brendovi u književnosti, jeziku i umetnosti”, Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu. Od 2014. godine radi kao nastavnik engleskog jezika u osnovnoj, srednjim stručnim i onlajn-školama, a od 2018. godine radi kao istraživač-pripravnik na Filološko-umetničkom fakultetu.

Ana veruje da se strani jezik ne uči, već usvaja kroz mnoštvo različitih sadržaja i medija i da je tokom nastave neophodno uvažiti različite stilova učenja kod učenika. U Savremenoj gimnaziji nastoji da primeni stečeno iskustvo i stvori inspirativnu atmosferu, gde će učenici kroz interdisciplinarni i interaktivni pristup, uz upotrebu najnovije tehnologije, sticati veštine iz engleskog jezika.

Obožava pse, voli trčanje i fizičke aktivnosti i smatra da je u zdravom telu zdrav duh. Slobodno vreme najviše voli da provodi sa porodicom u prirodi.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.