• Profesorka hemije

Ana Tadić

Profesorka hemije Ana Tadić diplomirala je na Hemijskom fakultetu u Beogradu, na kom je završila i master studije. Učestvovala je u brojnim istraživanjima, a njeni radovi objavljeni su u različitim stručnim časopisima. Posebno izdvaja proučavanje antitumorskih jedinjenja, što je i prezentovala na naučnim konferencijama. Svoje znanje iz hemije neprestano unapređuje, a trenutno završava doktorske studije na matičnom fakultetu.

Kao profesor hemije u Savremenoj gimnaziji, trudi se da kod učenika razvija pozitivan i istraživački stav prema ovom predmetu. Kaže da je granica između magije i hemije tanka i svoju ljubav prema hemiji uspešno prenosi na učenike Savremene gimnazije.

Slobodno vreme voli da provodi sa porodicom i prijateljima, uživa u skijanju i uz dobar film.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.