• Profesorka nemačkog jezika

Biljana Đorđević

Profesorka nemačkog jezika Biljana Đorđević diplomirala je na Pravoslavnom teološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Pedagoško iskustvo stekla je kao nastavnik verske nastave u nekoliko beogradskih gimnazija. Dalje obrazovanje nastavila je kao gost-student nemačkog instituta u Sibiu (Rumunija) kao i gost-student Evangelističkog fakulteta u Bonu (Nemačka), gde je radila na usavršavanju akademskog nivoa nemačkog jezika. Studije filozofije na Univerzitetu u Bonu okončala je odbranom doktorskog rada na Katedri za srednjevekovnu filozofiju.

Svoje iskustvo internacionalnog školovanja rado će podeliti sa učenicima Savremene gimnazije i time im ukazati na važnost izučavanja stranih jezika.

Slobodno vreme Biljana uglavnom provodi sa svojim prijateljima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.