• Profesorka engleskog jezika

Bojana Vidović

Profesorka engleskog jezika Bojana Vidović završila je osnovne studije anglistike na Univerzitetu u Novom Sadu i master studije na Univerzitetu u Beogradu. Tokom svog dosadašnjeg radnog veka, predavala je u privatnim školama jezika, osnovnim i srednjim školama u Beogradu, Novom Sadu i Sremskim Karlovcima, uključujući i Karlovačku gimnaziju, koju je, kao rođena Karlovčanka, i završila. Šest godina je živela u Sjedinjenim Američkim Državama, pa je tada poznavanje engleskog jezika i usavršila, ali i obogatila znanje angloameričke kulture.

Njen recept za uspešnu nastavu sastoji se od dinamičnih, interaktivnih časova i pedagoške obaveze da isprati razvoj svakog učenika tokom nastave, čemu će težiti i u Savremenoj gimnaziji.

Slobodno vreme provodi sa svojom porodicom, a često posećuje i rodne Sremske Karlovce.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.