• Cambridge International School

Cambridge

Savremena gimnazija je akreditovana Cambridge International School i Cambridge Primary School, što znači da je ovlašćena da realizuje Cambridge programe i omogućava sticanje diploma za učenike na nivou srednje i osnovne škole.

Kao Cambridge International School i Cambridge Primary School, Savremena gimnazija akreditovana je za Primary Checkpoint, Cambridge Checkpoint, IGCSE i AS/A-level programe. Takođe, po završetku navedenih Cambridge programa, učenici ovde mogu polagati za sticanje priznatih međunarodnih diploma koje ih prate.

Cambridge International programi i diplome predstavljaju dragoceni izvor znanja i kvalifikacija koji učenicima omogućava da steknu obrazovanje najvišeg nivoa i obezbeđuje im nastavak školovanja na fakultetima koje žele da upišu.

Ove međunarodno priznate kvalifikacije predstavljaju odličnu odskočnu dasku za nastavak školovanja u inostranstvu, jer donose visoku prohodnost ka prestižnim univerzitetima u Evropi, Velikoj Britaniji, SAD, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Singapuru, Južnoj Africi… Takođe, pored toga što su Cambridge diplome učenicima Savremene gimnazije ulaznica za dalju edukaciju i usavršavanje na najuglednijim univerzitetima širom sveta, ujedno su im i preporuka i prednost za poslove u vodećim svetskim kompanijama.

Cambridge diplome dostupne su učenicima različitih uzrasta i sa različitim predznanjem.

www.cambridgeinternational.org

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.