Četvrta beogradska gimnazija

 

Četvrta gimnazija osnovana je 1960. godine i u početku je bila organizovana po klasičnom gimnazijskom programu. Ova škola se kasnije okrenula usmerenom obrazovanju, pa su se učenici trećeg i četvrtog razreda obrazovali za zanimanja matematičko-tehnički saradnik i programer.

Tokom daljeg transformisanja usmerenog obrazovanja, škola menja naziv u „Matematička škola 25. maj”, ali 1990. godine se ponovo vraća starom imenu i standardnom programu za gimnaziju. Škola trenutno ima kapacitet za 780 učenika koji su raspoređeni na dva smera; prirodno-matematički i društveno-jezički. Saradnja sa Savremenom gimnazijom ostvarena je kako bi obe škole postigle još veći napredak u oblasti obrazovanja.

http://cetvrtagimnazija.edu.rs/

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.