• Profesorka matematike i računarstva i informatike

Dorijana Ardeljan

Profesorka matematike i računarstva i informatike Dorijana Ardeljan diplomirala je na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na smeru Profesor matematike i računarstva, nakon čega je upisala master studije na pomenutom fakultetu. Iskustvo je stekla kroz rad sa decom raznih uzrasta, u školama i kroz praksu na fakultetu. Učestvovala je u stvaranju e-zbirke iz matematike za osnovne i srednje škole u okviru GeoGebra centra. Stiče sertifikat frontend programera u edukativnom centru Smart School.

Dorijani je cilj da učenici zavole matematiku i da je sa lakoćom uče, kao i da ih uključi u svet savremenih informacionih tehnologija.

U slobodno vreme voli da čita, omiljeni sportovi su joj plivanje i joga, a najlepše vreme joj je ono provedeno sa porodicom.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.