• Profesor matematike

Draško Beguš

Profesor matematike Draško Beguš diplomirao je na Matematičkom fakultetu u Beogradu. Draško je 21 godinu radio u Šabačkoj gimnaziji kao profesor matematike, računarstva i informatike, programiranja i programskih jezika. Funkciju direktora ove gimnazije obavljao je od 2007. do 2010. godine, čime je doprineo uspehu i ugledu škole priznatim u celoj Srbiji.

Učestvovao je u brojnim obrazovnim projektima i radionicama, a u toku svog rada je kontinuirano podržavao i promovisao rad učenika i kolega. Sada mu je prioritet da svojim iskustvom i savetima unapredi rad Savremene gimnazije, pomogne mlađim kolegama u školi, da kod učenika razvije logički pristup rešavanju problema i da Savremenu gimnaziju učini jednom od najboljih gimnazija na ovim prostorima.

U slobodno vreme Draško se posvećuje svom razvoju aktivno se baveći šahom. Nosilac je međunarodne titule FIDE majstora.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.