• Profesorka srpskog jezika i književnosti

Dušica Sovilj

Profesorka srpskog jezika i književnosti Dušica Sovilj diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer Srpski jezik i književnost. Dalje školovanje je nastavila na Fakultetu organizacionih nauka, na kojem je završila međunarodne master studije, smer International Business and Management. Stručno iskustvo stekla je tokom višegodišnjeg rada kako u osnovnim, tako i u srednjim školama.

Svoju ljubav prema čitanju, književnosti i umetnosti uopšte Dušica želi da prenese i svojim učenicima kroz zanimljive pristupe tumačenju književnih dela i povezivanju sa realnim životom, pronalazeći stalne paralele i sličnosti sa životnim situacijama. Na taj način želi da pokaže učenicima koliko je književnost važan i neizostavan deo duhovnog razvoja svakog čoveka.

Veliki je ljubitelj pozorišta, a slobodno vreme provodi sa svojom porodicom.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.