• Profesorka engleskog jezika

Isidora Rakić

Profesorka engleskog jezika i književnosti Isidora Rakić završila je osnovne studije na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu i master studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Radno iskustvo nastavnika sticala je u školama jezika za decu svih uzrasta, državnoj srednjoj školi i privatnoj gimnaziji. Tokom svog radnog angažmana učestvovala je na međunarodnim projektima, u kreativnim radionicama i školskim timovima za promociju i kulturu.

Svoj rad u Savremenoj gimnaziji doživljava kao zanimljivu interaktivnu igru između tradicionalnih i modernih pristupa nastavi. Svaka nova ideja, rad na interdisciplinarnim projektima, tehnološka inovacija koja stimuliše učenike da budu aktivni u procesu učenja neophodan je segment nastavnog procesa. Na to uzbudljivo putovanje kroz jezik, običaje i kulturu engleskog govornog područja vodi svakog učenika kao deo kreativnog tima čiji je ona nenametljivi, ali uvek prisutni vodič. Uverena je da će učenici pokazati svoj maksimum u okruženju u kome se osećaju sigurno, prihvaćeno i uvaženo.

Veruje da sreću čine male stvari – večera sa prijateljima, praznici u porodičnom domu, dobar koncert ili uzbudljiva izložba. Isidora voli ljude i raduje se životu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.