• Profesorka likovnog

Ivana Gajić

Profesorka likovne kulture i umetnosti i dizajna Ivana Gajić završila je osnovne i master studije na odseku Kostim Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Ivana je dosad izlagala na preko 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i autor je kostima za mnogobrojne projekte iz oblasti marketinga i filma. Poseduje iskustvo kao oficijelni stilista i modni urednik domaćih modnih magazina, a iskustvo za rad sa decom stekla je držeći radionice iz oblasti mode i odevanja u privatnim slikarskim ateljeima. 

Kao profesor likovne kulture u Savremenoj gimnaziji, Ivana nastoji da kod učenika formira pozitivan stav prema umetnosti i da kod pojedinca razvije svest o povezanosti umetnosti, istorije, društva i kulturne baštine, kao i da ih inspiriše da se bave kreativnim radom.

Veliki je ljubitelj ilustracije, kojom se i sama bavi, a pored umetnosti gaji interesovanja za književnost, muziku, film i antropologiju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.