• Profesor informatike i računarstva

Jelena Pejanović

Profesor informatike i računarstva Jelena Pejanović rođena je 18. aprila 1994. godine u Vlasenici. Završila je osnovne i master studije informacionih tehnologija na Univerzitetu Singidunum u Beogradu. Tema diplomskog rada bila je „Razvijanje aplikacije za pronalazak izgubljenog mobilnog telefona”. Na master studijama posebnu pažnju posvetila je oblasti mašinskog učenja koje doprinosi digitalnom marketingu. Paralelno sa studijama bavila se volonterskim radom koji je podrazumevao čuvanje dece. Interesuje se za pisanje naučnoistraživačkog rada iz oblasti mašinskog učenja i njegove primene u različitim naučnim i kulturnim delatnostima.

Cilj joj je da učenici zavole informatiku i shvate važnost informatičke pismenosti u digitalnom dobu. Osim toga, poseban akcenat stavlja na bezbednost učenika na internetu, kao i zaštiti ličnih podataka na društvenim mrežama.

Slobodno vreme provodi sa porodicom i prijateljima, piše poeziju, čita knjige i razvija svoje kulinarske sposobnosti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.