• Profesorka engleskog jezika i globalnih perspektiva

Jovana Isevski

Profesorka engleskog jezika i globalnih perspektiva Jovana Isevski je, nakon Filološke gimnazije, završila anglistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu. Master studije je pohađala na Univerzitetu Sent Džons u Njujorku, gde je radila kao profesor globalne književnosti po završetku programa. Pored rada na univerzitetu, Jovana je stekla pedagoško iskustvo radeći u nekoliko jezičkih škola u Beogradu, ali i onlajn.

Jovanin naučnoistraživački fokus jeste proučavanje klimatskih promena, ekonomskih sistema, posledica tehnološkog razvoja, kao i totalitarnih državnih uređenja kroz anglofonu književnost. Kao predavač, ona teži da kroz jezik edukuje učenike o važnim problemima sa kojima se svet nosi i da razvija njihovo kritičko razmišljanje, koje je ključno za dalji profesionalni i lični rast. Jezik je sredstvo, a ne svrha, te učenje jezika uvek treba da bude funkcionalno.

U slobodno vreme se bavi jogom, planinarenjem i čitanjem, a druženje sa porodicom i prijateljima je, po njenom mišljenju, od suštinske važnosti za mentalno i duhovno zdravlje svakog pojedinca.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.