• Profesorka matematike

Jovana Malović

Profesorka matematike i računarstva i informatike Jovana Malović diplomirala je na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na smeru Profesor matematike i računarstva, nakon čega je upisala master studije na pomenutom fakultetu.

Višegodišnje iskustvo u radu sa decom različitog uzrasta je stekla kroz držanje nastave i izradu programa na kursevima programiranja i robotike za decu. Tokom rada je stekla iskustvo u korišćenju savremenih edukativnih platformi i robota namenjenih upoznavanju dece sa osnovama programiranja i robotike.


Jovana želi da tokom rada u Savremenoj gimnaziji učenicima pomogne da matematiku i informatiku povežu sa drugim prirodnim i tehničkim naukama, ali i da je praktično primenjuju u životu.


Slobodno vreme voli da provodi sa porodicom i prijateljima, uživa u čitanju knjiga i gledanju serija i filmova.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.