• Profesorka engleskog jezika

Jovana Popović

Profesorka engleskog jezika Jovana Popović diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer Engleski jezik i književnost, gde je stekla i zvanje master profesor jezika i književnosti. Radom u privatnoj školi engleskog jezika u Beogradu tokom dužeg niza godina stekla je iskustvo u podučavanju učenika svih uzrasta i nivoa znanja. Pored opštih kurseva engleskog jezika, sprovodila je i pripreme za polaganje različitih Kembridž ispita. Veliki je pobornik profesionalnog usavršavanja i voli da razmenjuje iskustva sa kolegama, pa je održala niz radionica za nastavnike engleskog jezika, a 2015. godine stiče zvanje trenera nastavnika engleskog jezika.

Rad sa tinejdžerima smatra veoma izazovnim, ali istovremeno i interesantnim. Na svojim časovima u Savremenoj gimnaziji želi da pomogne učenicima da razviju pismenu i usmenu komunikaciju na engleskom jeziku. Takođe, Jovana smatra da je jezik neraskidivo povezan sa svim drugim aspektima života, pa svoje učenike želi da podstakne da informisano i kritički razmišljaju o pitanjima i temama koji ih okružuju.

U slobodno vreme voli da putuje i prati sva kulturna dešavanja u Beogradu, a pogotovu našu pozorišnu scenu. Takođe, uživa da sa prijateljima ide na koncerte i svirke.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.