• Profesor matematike

Jovana Ristić

Profesorka matematike Jovana Ristić, diplomirala je na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na smeru Profesor matematike i računarstva. Iskustvo je stekla kroz rad sa decom raznih uzrasta i kroz praksu na fakultetu. Učestvovala je u stvaranju e-zbirke za osnovne i srednje škole.

Jovanin cilj je da podstakne zainteresovanost učenika za predmet , da učestvuje u razvoju dece na najbolji mogući način i da pomogne učenicima da zavole matematiku i stečeno znanje primenjuju u životu. Jovana je radna i spremna da učestvuje u realizaciji svih kreativnih aktivnosti u skoli.

Slobodno vreme provodi sa porodicom i prijateljima, uživa u prirodi i muzici.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.