Mačevalački klub Crvena zvezda

 

Mačevalački klub Crvena zvezda postoji od 1946. godine, kada su ga osnovali studenti kao posebnu sekciju, koja je dve godine kasnije pristupila sportskom društvu. Ovaj klub i Savremena gimnazija postigli su dogovor o saradnji, čime će se učenicima naše škole dodatno približiti ova viteška veština.

Učenicima Savremene gimnazije, mačevalački klub Crvena zvezda već je predstavio ovaj sport, koji u budućnosti može postati i redovna aktivnost na časovima fizičkog vaspitanja. Naša škola oduvek je gajila drugačiji i moderan pristup nastavi, pa tako i fizičko vaspitanje u Savremenoj gimnaziji podrazumeva učenje veština koje nije moguće steći u drugim školama.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.