• Profesorka likovnog

Maja Simić

Profesorka likovne kulture i umetnosti i dizajna u Savremenoj gimnaziji Maja Simić diplomirani je nastavnik likovne kulture, tj. diplomirani primenjeni i likovni umetnik (smer Slikarstvo) u Beogradu. Završava master studije na Akademiji savremenih umetnosti i multimedija u Beogradu. Maja je do sada samostalno izlagala na pet izložbi i učestvovala na preko 60 grupnih izložbi, a član je ULUI. Proučavala je izradu starih zanata i ikona u Udruženju „Piktum”, radila je kao scenograf i kostimograf za dečje pozorište i naslikala brojne murale u javnim institucijama i privatnim prostorima.

Učesnik je „ArtDistricta”, poseduje višegodišnje iskustvo u edukativnom radu sa decom i autor je i organizator nekoliko dečjih izložbi i kolonija.

Kao profesor likovnog u Savremenoj gimnaziji, Maja želi da kod učenika razvija ljubav prema umetnosti, kulturnu svest, kritičko mišljenje i odgovorni odnos prema kulturnom nasleđu. 

Maja će nastojati da inspiriše savremene učenike da se bave kreativnim radom i podsticaće njihovo uključivanje u umetnički i kulturni život društva.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.