• Profesorka srpskog jezika i književnosti

Marija Crvenko

Profesorka srpskog jezika i književnosti Marija Crvenko završila je osnovne studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Obrazovanje je usavršila na Internacionalnom fakultetu baveći se istraživačkim i naučnim radom u okviru master studija. Nekoliko svojih radova je objavila u „Školskom času”, stručnom časopisu za metodiku srpskog jezika i književnosti. Radno iskustvo je stekla u radu sa učenicima u nekoliko beogradskih škola.

Marija smatra da je njen zadatak da kod učenika Savremene gimnazije probudi interesovanje za književnu umetnost radi razvijanja ljubavi prema knjizi i, pre svega, uobličavanja njihovog sopstvenog umetničkog ukusa.

Slobodno vreme provodi sa porodicom i prijateljima, pri čemu uvek nađe vremena za čitanje kvalitetnih knjiga.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.