• Profesor bilogije

Milan Milenković

Profesor biologije Milan Milenković završio je osnovne i master studije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, a akademsko obrazovaje i naučno istraživački rad nastavio je na doktorskim studijama na matičnom fakultetu iz oblasti fiziologije. Iskustvo je stekao radeći sa đacima osnovnih i srednjih škola u okviru različitih radionica, dok je kao student doktorskih studija stekao iskustvo i u radu sa studentima.

U Savremenoj gimnaziji želi da kroz praktičnu demonstraciju gradiva i primenu savremene tehnologije na što zanimljiviji način približi učenicima ovu prirodnu nauku.

Svoje slobodno vreme provodi sa porodicom i prijateljima. Voli kvalitetne filmove, sport i sportska dešavanja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.