• Profesorka srpskog jezika i književnosti

Milena Stojanović

Profesorka srpskog jezika i književnosti Milena Stojanović završila je osnovne i master studije na Filološkom fakultetu u Beogradu, smer Srpski jezik i književnost. Master tezu je odbranila na istom fakultetu iz predmeta Akcentologija srpskog jezika. Svoja iskustva sticala je u gimnazijama i srednjim školama u Beogradu. Komparativna prednost joj je jezik i jezička kultura budući da se zalaže za negovanje funkcionalne pismenosti. Smatra da je važno ne samo govoriti, već i kako govoriti te zato svoje učenike praktično priprema za maturu i fakultete. Posebna interesovanja su joj akcenti srpskog jezika i metodička primena gramatike i pravopisa u najširem smislu.

Veruje da savremena nastava srpskog jezika može biti funkcionalna (utilitarna) ako se koristi valjano u cilju sticanja znanja i veština primenljivih u praksi. Napisala je četiri gramatike srpskog jezika za gimnazije i trenutno radi praktični priručnik iz Akcentologije namenjen pre svega studentima društvenih fakulteta, ali i svima onima koji bi da neguju srpski jezik.

Pobornik je zdrave ishrane i umerene fizičke aktivnosti pa u slobodno vreme trenira pilates. Bavi se naučnim radom iz sfere akcentologije srpskog jezika, govori engleski i ruski jezik pa u slobodno vreme studentima drži časove srpskog za strance.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.