• Profesorka srpskog jezika i književnosti

Milica Petrović

Profesorka srpskog jezika i književnosti Milica Petrović osnovne akademske studije srpske književnosti i jezika završila je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, nakon čega na njemu pohađa master studije (smer Srpska književnost) i upisuje doktorske akademske studije. Po završetku master studija, radila je u Šabačkoj gimnaziji kao profesor jezika i književnosti. Bavi se prevođenjem, pisanjem kritičkih tekstova, kao i autorske proze, koju objavljuje u specijalizovanim časopisima i periodici. Posebno je interesuje srpska proza XX veka.

Milica želi da inovativnim nastavnim pristupom analizi književnih dela učenike podstakne na razmišljanje ne samo o književnosti već i o filmu, pozorištu, muzici, istoriji, nauci, umetnosti, ali i životu uopšte, i time pobudi učeničko interesovanje, kreativnost i individualnost.

Slobodno vreme provodi uz omiljene knjige i filmove ili u krugu porodice i prijatelja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.