• Profesorka srpskog jezika i književnosti

Mirjana Vasić Adžić

Profesorka srpskog jezika i književnosti u Savremenoj gimnaziji Mirjana Vasić Adžić diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, na smeru Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću. Svoje veštine i znanja upotpunila je master studijama na Fakultetu za medije i komunikacije. Pored rada u struci, kao profesor srpskog jezika i književnosti u srednjoj školi, sa velikim uspehom je organizovala i sprovodila i pripremnu nastavu za prijemne ispite.

Pristalica je modernog vida učenja i interaktivnog prenošenja znanja, što potvrđuje i podatak da je predavač na kursu kreativnog pisanja. Za ove principe zalaže se i u svom radu, na časovima u Savremenoj gimnaziji.

Svaki slobodan trenutak Mirjana se trudi da provede u krugu porodice i prijatelja. Hobi joj je pisanje priča za decu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.