Osnovna škola „Ljuba Nenadović”

 

Jedna od najstarijih škola u Beogradu osnovana je 1840. godine u Žarkovu, u prostoru stare opštinske sudnice. Zgrada u kojoj se danas odvija nastava izgrađena je 1953. godine, a dograđivana je u dva navrata. Osnovna škola „Ljuba Nenadović” oduvek je želela da od svojih učenika izgradi poštene, učene i čestite ljude.

Savremena gimnazija i Osnovna škola „Ljuba Nenadović”, postali su partneri kako bi zajedničkim naporima učinili obrazovanje zanimljivijim i modernijim i tako svojim učenicima olakšali školovanje.

http://www.osljubanenadovic.edu.rs/

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.