Osnovna škola „Svetozar Miletić”

 

Osnovna škola „Svetozar Miletić” postoji još od 1728. godine i poznata je iz tog vremena kao nemačka škola, jer se nastava odvijala isključivo na nemačkom jeziku. Škola je kasnije preimenovana u Gradsku, a zatim u Glavnu školu. Kroz svoju istoriju, još nekoliko puta je menjala naziv, da bi 1952. godine dobila ime „Svetozar Miletić” koje i danas ponosno nosi.

Škola 1914. godine dobija novu prelepu zgradu koja predstavlja spomenik kulture, dok celo njeno okruženje čini duhovnu, obrazovnu i kulturnu oazu Zemuna. Savremena gimnazija ostvarila je saradnju sa ovom školom, pre svega zbog njene značajne uloge u oblasti obrazovanja.

http://www.osmiletic.edu.rs/

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.