Prva beogradska gimnazija

 

Savremena gimnazija ostvarila je saradnju u oblasti obrazovanja sa Prvom beogradskom gimnazijom, jednom od najstarijih škola u Srbiji. Zbog svog izuzetnog značaja, Prva beogradska gimnazija proglašena je za spomenik kulture, što je svrstava u grupu nacionalnih institucija Srbije kao što su Narodna biblioteka i Narodni muzej.

 

U svojoj dugogodišnjoj istoriji, koja datira još od davne 1838. godine, Prva beogradska gimnazija obrazovala je mnoge poznate ličnosti, državnike, pisce, i umetnike. Obe gimnazije karakteriše kvalitetan nastavni kadar, i vaspitno-obrazovni rad, koji je i ujedinio dve škole u cilju postizanja još boljih rezultata u edukaciji učenika.

http://www.prvabeogim.edu.rs/

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.