Rvački klub „Radnički”

 

Rvanje se kao sport u Srbiji prvi put pojavljuje oko 1922. godine, upravo u „Radničkom”. Tada je rvanje bilo više veština koju su pojedinci propagirali nego organizovana sportska aktivnost.

Članovi rvačkog kluba „Radnički” učestvovali su više puta na Olimpijskim igrama, kao i evropskim i svetskim prvenstvima. Sa ovih takmičenja, često su se vraćali sa osvojenim medaljama, a uspehe su beležili kako na individualnim, tako i na ekipnim državnim prvenstvima. Kvalitetan rad učinio je „Radnički” jednim od najboljih rvačkih klubova na ovim prostorima. Savremena gimnazija pokrenula je saradnju sa ovim klubom kako bi svojim učenicima promovisala sport sa kojim do sada nisu imali prilike da se upoznaju.

http://www.rvackiklubradnicki.com/

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.