• Profesorka matematike

Sandra Marinković

Profesorka matematike Sandra Marinković završila je osnovne studije na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Katedri za verovatnoću i statistiku, gde je nastavila master studije. Tokom studiranja sticala je pedagoško iskustvo, radeći u nekoliko beogradskih škola. Kroz kreativan pristup nastoji da kod učenika probudi ljubav, istraživački duh i kritičko mišljenje prema matematici.

Smatra da je najbolji način za učenje matematike njeno povezivanje sa svakodnevnim situacijama, te učenike uči kako da koriste i primene matematička znanja i pristupe ovoj nauci na praktičan način. Smatra da je važno raditi na svojim sposobnostima, pa se redovno bavi i profesionalnim usavršavanjem.

Veliki je ljubitelj životinja, naročito mačaka. Slobodno vreme koristi za druženje, putovanja, čitanje knjiga ili gledanje dobrih filmova.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.