• Profesorka istorije

Sanja Bogdanović

Profesorka istorije Sanja Bogdanović diplomirala je istoriju na Filozofskom fakultetu u Beogradu i magistrirala na University of Illinois u Čikagu. Radeći kao asistent na University of Illinois, a potom i na City Colleges of Chicago, vodila je vežbe na kojima su studenti sprovodili istraživačke projekte i usavršavali literarne veštine neophodne za napredovanje u različitim akademskim oblastima. Pored rada na univerzitetu, Sanja je volontirala u čikaškim osnovnim i srednjim školama, organizujući razne aktivnosti i projekte za učenike različitih uzrasta.

Koristeći modernu tehnologiju u nastavi, Sanja uspeva da oživi istoriju i pokaže učenicima da ovaj predmet može da bude ne samo koristan već i zabavan.

U slobodno vreme Sanja voli da čita, piše i uživa u vožnji biciklom duž obala beogradskih reka.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.