• Profesorka srpskog jezika i književnosti

Sanja Drobnjaković

Profesorka srpskog jezika i književnosti Sanja Drobnjaković diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je na smeru Srpski jezik i književnost završila osnovne studije izjednačene sa nivoom mastera. Obrazovanje je nastavila na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, gde se u okviru master studija bavi problemima savremene kulture i antropologije. Iskustvo u pedagoškom radu stekla je višegodišnjim predavanjem u školi, a profesionalno se bavi i lekturom.

Kao profesorka Savremene gimnazije trudi se da kod svojih učenika razvija sposobnost samostalnog razmišljanja, kreativnost i ljubav prema čitanju. U radu se usmerava ka povezanosti umetnosti i svakodnevne kulture sa obrazovanjem i zato rado koristi dramsku pedagogiju i film u nastavi.

Slobodno vreme ispunjava čitanjem, odlaskom u pozorište i putovanjima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.