• Profesor filozofije

Slobodan Stijačić

Profesor filozofije u Savremenoj gimnaziji Slobodan Stijačić završio je osnovne i master studije filozofije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Slobodan je učestvovao na takmičenju mladih naučnika iz oblasti sociologije za Global Challenges Foundation.

Ima nekoliko objavljenih radova: „Pojam odgovornosti”; „Problem metafizike i problem svijeta”, „Hegelova istorija filozofije”, „Poboljšanje ljudi”, „Dekartovo prevladavanje skepticizma”, „Pojam iskustva” i „Problem skepticizma u modernoj filozofiji”, a svoje znanje će na moderan način prenositi i učenicima Savremene gimnazije.

Pored filozofije, Slobodanu su velika ljubav i strast borilački sportovi, naročito boks. Poseduje veliko iskustvo iz raznih borilačkih sportova – on je evropski prvak u disciplini borbe i nosilac je crnog pojasa. Trenutno uspešno vodi svoju školu boksa.

Hobi mu je jahanje, a uživa i u ekstremnim sportovima: paraglajdingu, letenju zmajem, bungee jumpingu, raftingu i drugim.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.