• Profesorka engleskog jezika

Teodora Toroman

Profesorka engleskog jezika Teodora Toroman završila je osnovne i master studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Interesovanje za podučavanje je razvila učestvujući u projektu „Studenti studentima” u sklopu Univerziteta. Kasnije je iskustvo u pedagoškom radu produbila kroz angažovanje u centrima za strane jezike, kao i u nekoliko osnovnih i srednjih škola, gde je imala priliku da drži nastavu polaznicima svih uzrasta i nivoa znanja. Pored jezika i književnosti, Teodora se zanima za psihologiju, umetnost, kao i razne multikulturalne teme, i trudi se da ih uključi u svoje nastavne metode da bi razvijala kritičko razmišljanje i podsticala kreativnost kod svojih učenika.

Smatra da su najbolji predavači u osnovi odlični učenici, te teži da svoje pedagoško znanje stalno usavršava, prilagođavajući ga savremenim tokovima. Ljubav prema engleskom jeziku kod svojih učenika želi da razvije kroz muzičku i socijalnu pedagogiju, kao i primenom multimedijalnih sadržaja u nastavi.

U slobodno vreme Teodora se bavi muzikom i član je KST hora. Takođe, uživa u fotografisanju okoline tokom dugih šetnji, kao i u dobrim knjigama i filmovima, koje najviše voli da gleda sa svojim prijateljima i porodicom.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.