• Menadžerka Kembridž programa

Zorana Živanović

Menadžerka Kembridž programa i profesorka filozofije Zorana Živanović završila je osnovne i master studije filozofije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Tokom osnovnih studija radila je na usavršavanju stranih jezika i profesionalnih veština, koje joj pomažu da mladim gimnazijalcima približi filozofiju 21. veka. Dobitnik je nagrada „Borislav Pekić” i „Desanka Maksimović”, kao i „Zlatoustov venac” za svoje autorske radove i retoriku.
 
Na osnovu veoma dobrog primera školskog etosa u Filološkoj gimnaziji, u kojoj je pohađala japanski jezik, Zorana nastoji da svoje časove filozofije obogati praktičnim pristupom savremenim filozofskim problemima, jer smatra da je od velike važnosti podstaći u učeniku kritički osvrt na zadate probleme, kao i analitički pristup istima.

Ono za šta će učenici Savremene gimnazije biti obogaćeni kroz nastavu jeste sposobnost jasne i valjane argumentacije, logičko razmišljanje, analiza problema savremene filozofije i samostalno rezonovanje kompleksnijih problema današnjice. Zalaže se za timski rad na času, prijateljsku atmosferu i pristup filozofiji kroz misaone igre. 

U slobodno vreme Zorana uživa u čitanju knjiga ruske klasične književnosti, rok muzici i kulinarstvu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.