Cambridge English sertifikat za učenike Savremene

uvod u Kembridž gimnazija u Srbiji

Posedovanje zvaničnog Cambridge sertifikata iz engleskog jezika bilo kog nivoa govori mnogo ne samo o znanju jezika već i o profesionalizmu, internacionalnom usmerenju i otvara vrata svetske akademske elite. 

Učenici Savremene ovaj prestižni sertifikat mogu steći u LINK Examinations Institute (LEI), institutu koji pomaže kandidatima da dođu do svetski priznatih sertifikata, a koji će im pomoći da znanja iz teorije direktno primene i u praksi.

O LINK Examinations Institute

Kompanija LINK group, koja je i osnivač International School Savremene, ima status Cambridge Assessment English Authorised Centre. Organizacija i administracija polaganja ispita realizuje se u okviru LINK Examinations Institute.

Cambridge Assessment English deo je ispitnog odeljenja u okviru University of Cambridge iz Velike Britanije i vodeći je provajder međunarodnih programa i kvalifikacija iz engleskog jezika u više od 130 zemalja.

Učenici Savremene mogu koristit LEI

Učenicima International School Savremene obezbeđena je mogućnost da polažu sve nivoe Cambridge English ispita i to po posebnim uslovima.

Koje sertifikate mogu steći učenici Savremene?

The Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) je međunarodni strandard veština i sposobnosti iz stranih jezika, koji je predstavljen na skali od A1 (početnici) do C2 (oni sa naprednim znanjem).

Putem LINK Examinations Institute, ispitnog centra za engleski jezik, učenicima je omogućeno da steknu baš ove kvalifikacije:

Osnovni nivo ispita, sjajan je za početnike. A2 Key kvalifikacija je dokaz sposobnosti da se primeni komunikacija na engleskom jeziku u jednostavnim situacijama.

Ovaj ispit pokazuje da je osnovni nivo već savladan. B1 Preliminary je dokaz da su savladani osnovi engleskog jezika i da ste sposobni da komunicirate na engleskom u praktičnim, svakodnevnim situacijama.

Ovo je najpopularniji ispit, priznat od strane hiljada obrazovnih i poslovnih institucija širom sveta. B2 First kvalifikacija je potvrda sposobnosti za studiranje na engleskom jeziku i život i rad na engleskom govornom području.

Napredni nivo znanja engleskog jezika, koji je dokaz za posedovanje jezičih veštine koje traže univerziteti i poslodavci. Više od 8.000 obrazovnih, poslovnih i državnih institucija širom sveta priznaje C1 Advanced kvalifikaciju kao dokaz visokog postignuća u učenju engleskog jezika.

Ovo je najviši nivo kvalifikacije i dokaz da o potpunom vladanju engleskim jezikom. C2 Proficiency pokazuje posedovanje izuzetnih jezičkih veština i sposobnosti komunikacije na tečan i sofisticiran način, koji odlikuje obrazovanog izvornog govornika.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti imejlom na adresu: office@leinstitute.org.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2023/24. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.