Open Day

24. februar, 11:00

Masarikova 5,
Palata Beograd

POSTANITE UČENIK NAJSAVREMENIJE GIMNAZIJE U REGIONU NA JEDAN DAN

Savremena gimnazija otvara svoja vrata svim zainteresovanim osnovcima i njihovim roditeljima i poziva vas da na jedan dan postanete savremeni učenici. Savremena Open Day održaće se 24. februara i omogućiti vam da iz prve ruke saznate šta znači najsavremenije školovanje po Cambridge standardima.

Open Day Savremene gimnazije osnovcima daje priliku da postanu pravi Cambridge srednjoškolci, upoznaju se sa profesorima, načinom rada i okruženjem, i otkriju zašto je Savremena gimnazija stvarno drugačija. Za to vreme roditelji imaju priliku da saznaju sve što ih zanima i zavire na časove najsavremenijeg obrazovanja, koje njihovom detetu otvara vrata prestižnih univerziteta.

Ulaz na Open Day je potpuno besplatan, ali je broj mesta ograničen, zbog čega je važno da se prijavite na vreme.

Prijavite se besplatno

Šta ćete sve doživeti za jedan dan kao učenik Savremene gimnazije?

Učenici će se na jedan dan naći u cipelama savremenih gimnazijalaca, dok će roditelji osetiti kako izgleda kada im dete pohađa stvarno drugačiju školu koja podržava i primenjuje najviše obrazovne standarde kvaliteta kada je reč o savremenom obrazovanju. Zajedno će zaviriti u moderno opremljene prostorije i upoznati se sa okruženjem u kom se škola nalazi.

Detaljno smo osmislili zanimljive edukativne aktivnosti, gde ćemo vam kroz praktične primere odgovoriti na najčešća pitanja, a ukoliko ih bude još, poseban deo dana je rezervisan za konkretna pitanja učenika i roditelja. Pogledajte šta vas sve očekuje na Savremena gimnazija Open Dayu.

11:00 Svečani prijem

11:20 Sve o Savremenoj gimnaziji

11:50 Zavirite na čas filozofije

12:25 Između hemije i magije

12:55 Latinski jezik u onlajn-svetu

13:30 Likovna umetnost na stvarno drugačiji način

11:00 Svečani prijem

Svečani prijem

Dobro došli u Savremenu gimnaziju!

Na samom ulazu škole dočekaće vas direktorka i nastavnici, koji će biti vaš prvi kontakt sa školom. Oni će vas uputiti u sve planirane aktivnosti i podeliti sa vama šta vas sve očekuje u nastavku ovog uzbudljivog dana.

11:20 Sve o Savremenoj gimnaziji

Sve o Savremenoj gimnaziji

Direktorka će uz prezentaciju sa svima prisutnima razgovarati o programu, načinu rada, aktivnostima i projektima u Savremenoj gimnaziji.

11:50 Zavirite na čas filozofije

Zavirite na čas filozofije

Kako znam da upravo sada ne sanjam? Mogu li roboti da budu tužni? Šta da radim ako imam istu simpatiju kao moj najbolji drug? Na času filozofije uvidećete da ovi apstraktni koncepti mogu biti predstavljeni na jednostavan i zabavan način – putem muzike, filma, stripova itd. Na kraju ćete se zapitati da li ste možda već sada filozofi.

12:25 Između hemije i magije

Između hemije i magije

Imaćete jedinstvenu priliku da najpre posmatrate, a zatim i sami uradite eksperimente kao što su dobijanje veštačke krvi koja se koristi u filmskoj industriji ili spektra boja (ovaj eksperiment se zove hemijski kameleon).

12:55 Latinski jezik u onlajn-svetu

Latinski jezik u onlajn-svetu

Vaše putovanje počinje sa profesorkom latinskog, koja će oživeti legendu o Minotauru. Potom ćete u onlajn-aplikaciji testirati svoju snalažljivost otkrivanjem ključnih reči koje čine srž ovog drevnog mita, a onda put nastaviti kroz kviz, u kom ćete pokazati koliko ste dobro zapamtili ovaj mit.

13:30 Likovna umetnost na stvarno drugačiji način

Likovna umetnost na stvarno drugačiji način

Kroz primere iz istorije umetnosti, video-zapise i reprodukcije zaronite u bogati svet antičke Grčke, ali i otkriti odgovore na zanimljiva pitanja kao što su: Može li crtež biti linija na našim dlanovima? Šta su tu savremene umetničke prakse? Na samom kraju, koristeći digitalne alate, imaćete priliku da stvorite umetnička dela, spajajući tradiciju sa savremenim tehnologijama.

Saznajte sve što vas zanima o Savremenoj gimnaziji

Ukoliko vas je školovanje u Savremenoj gimnaziji zaintrigiralo, ali i dalje imate neke nedoumice, postanite savremeni gimnazijalac na dan i iz prve ruke saznajte zašto je ovo školovanje posebno.

Šta očekuje učenike?

» Poseta školi budućnosti

» Stvarno drugačiji interaktivni časovi

» Sticanje novih znanja pomoću moderne tehnologijee

» Druženje u podsticajnom okruženju

» Brojne zabavne aktivnosti i inspirativna subota

Sta donosi open day?

Šta očekuje roditelje?

» Upoznavanje sa Savremenom gimnazijom, direktorkom i nastavnicima

» Objašnjenje zašto je Savremena stvarno drugačija

» Otkrivanje beneficija školovanja i diplome

» Mogućnost da saznate sve što vas interesuje

» Dodatni popust na cenu školovanja, koja je već snižena 25%

Koliko još do Open Daya?

Obrazovanje koje stvara svetske mogućnosti

Školovanje u Savremenoj gimnaziji vašem detetu pruža nesvakidašnji doživljaj srednjoškolskog obrazovanja zbog posebno prilagođenog pristupa koji se primenjuje na svetskim obrazovnim ustanovama sa prepoznatim kvalitetom. Inovativna obrazovna praksa kojom se vodimo u Savremenoj kod deteta razvija težnju za postizanjem što boljeg učinka i motiviše ga da sebe uvek stavlja pred nove izazove i teži višim dostignućima.

Šta Savremena gimnazija pruža svojim učenicima u toku školovanja?

Otvorena vrata za nastavak školovanja

Znanja i veštine stečeni u Savremenoj predstavljaju dragocenu ulaznicu za najuglednije univerzitete širom sveta i poslove u vodećim svetskim kompanijama.

Saznajte više

Nastava na srpskom i/ili engleskom

Učenici imaju priliku da se školuju po Nacionalnom programu na srpskom jeziku ili po Kombinovanom programu, pohađajući dodatne Cambridge predmete na engleskom jeziku.

Saznajte više

Zanimljivi multidisciplinarni časovi

Kreativnost, interaktivnost i dinamičnost su u Savremenoj gimnaziji ugrađeni u svaki čas. Uči se kroz igru i različite intelektualne izazove, a tako se još lakše i trajnije usvaja znanje.

Saznajte više

Savremena tehnologija u nastavi

Savremena gimnazija je paperless škola koja se zalaže za maksimalno korišćenje tehnologije u nastavi (računari, tableti, VR uređaji, roboti, Samsung Gear i drugi uređaji).

Saznajte više

Nastavnici sa velikim iskustvom

Posvećeni nastavnici iza sebe imaju veliko pedagoško iskustvo, a mogu se pohvaliti i brojnim učešćima na edukativnim svetskim događajima.

Saznajte više

Posvećenost svakom učeniku

Nastavnici svakom od učenika posvećuju 100% svoje pažnje i energije. Zato i ne izostaju dobri rezultati učenika.

Saznajte više

Mogućnost onlajn-učenja

Učenici mogu putem onlajn-platforme pristupiti interaktivnim materijalima za učenje sa bilo koje lokacije i u bilo koje vreme, kao i čet konsultacijama sa profesorima i testovima.

Saznajte više

Podsticajno okruženje za učenje

Okruženje u Savremenoj gimnaziji osmišljeno je tako da učenicima obezbedi sigurnu i inspirativnu sredinu koja će ih podstaći na kreativnost i uspešno školovanje.

Saznajte više

Postanite učenik Savremene gimnazije na dan! Otkrijte kako se postaje uspešni akademski lider

U skladu sa našom vizijom da kvalitetno obrazovanje treba da bude dostupno svima, zainteresovani roditelji koji budu deo Open Daya moći će da ostvare dodatni popust na cenu školovanja, koja je već snižena 25%. Ovo je sjajna prilika da vaše dete iskusi kako izgleda Cambridge internacionalno obrazovanje, koje će usmeriti njegovu budućnost.

Ako vas interesuje kako izgleda srednjoškolsko obrazovanje po svetskim standardima, obavezno se prijavite ovde i nađite se u ulozi savremenog gimnazijalca i roditelja. Provedite jedan nezaboravan dan u školi koja je simbol prestižnog obrazovanja.

Šta kažu oni koji su već deo savremene porodice?

  ŠKOLA U KOJU SE
IDE S OSMEHOM

„Nastava u Savremenoj ide u korak sa modernom tehnologijom, profesori su odlični pedagozi i eksperti u svojim oblastima rada, a saradnja sa svim zaposlenima u školi je nesvakidašnja. Andrej svakog dana dolazi nasmejan iz škole.”

Biljana Perezić,
Andrejeva mama

  SAVREMENA JE PRAVI IZBOR

„Savremena gimnazija je bila pravi izbor jer smo uvek imali kome da se obratimo, svi u školi su izuzetno fleksibilni i izlazili su u susret učenicima za sve što je bilo potrebno.”

Pavle Andrejević,
maturant Savremene

  INDIVIDUALAN PRISTUP SVAKOM DETETU

„Veoma mi se dopada to što u Savremenoj gimnaziji postoji individualan pristup svakom detetu. Profesori prate interesovanja deteta i pomažu mu da se razvija u onom smeru svojih interesovanja i osobina.”

Jasmina Gredelj
Matejina mama

  U SAVREMENOJ SE STARE NAVIKE PRILAGOĐAVAJU NOVIM

„Ono što predstavlja inovativnost i vrhunsku pozicioniranost ove škole jeste postojanje jasne forme i protokola. Stara uverenja i navike ovde se moraju prilagoditi novim zahtevima, a upravo to prilagođavanje potencira individualni skok u razvojnom procesu učenika.”

Zorica Džajski,
Nikolina mama

  STVARNO DRUGAČIJI PRISTUP

„Savremena gimnazija mi se sviđa više od drugih škola jer ima drugačiji pristup i Kembridž sistem, budući da mi je želja da studiram van zemlje. Sve je u školi inovativno, prate se svetski trendovi i sve je veoma savremeno.”

Marija Matejić, učenica Savremene