STIPENDIJE

uvod u stipendije ucenicima

Ostvarili ste izuzetne rezultate u nauci, sportu ili umetnosti? Ili jednostavno zaista želite da upišete školu u kojoj ćete učiti uz primenu najnovije tehnologije, u modernim učionicama, gde ćete steći kvalitetno obrazovanje i koja će vam omogućiti da nastavite školovanje gdegod poželite? Konkurišite za stipendiju Savremene gimnazije i školujte se besplatno po programu najsavremenije Kembridž gimnazije u Srbiji!

Negujući kulturu kvalitetnog obrazovanja, Savremena gimnazija pruža mogućnost stipendiranja učenika koji pokazuju vanredne rezultate u raznim oblastima – od matematike do sporta.

konkurisite za stipendije u nasoj gimnaziji
Sve vrednice, genijalci, vukovci, uspešni sportisti, umetničke duše, ali i svi drugi talentovani i nadareni učenici mogu da dobiju neku od šest stipendija Savremene gimnazije i tako ostvare popust na školarinu od 50 do 100%. Ovo je jedinstvena prilika i za sve učenike koji žele da budu deo uspešne generacije Kembridž gimnazijalaca.

PRILIKA ZA SVE: BUDITE DEO ELITE KOJA SE IZDVAJA ZNANJEM

Verujemo da rad, trud i uspesi treba da budu posebno nagrađeni i da to ne sme da zavisi od platežne sposobnosti roditelja.

U Savremenoj gimnaziji želimo da stvaramo istinsku elitu talentovanih, obrazovanih i vrednih mladih ljudi, intelektualaca i budućih lidera koji se ističu kvalitetnim obrazovanjem, svojim radom i težnjom ka najboljem.

Upravo zbog toga smo u Savremenoj gimnaziji osmislili šest različitih stipendija za učenike osmog razreda osnovne škole s dostignućima iz različitih oblasti: nauke, sporta ili umetnosti, kao i za sve ostale koji vredno rade, neprestano se usavršavaju i postižu rezultate. Smatramo da je to najbolji način da vas nagradimo i podstaknemo.

KONKURS

konkurs za stipendijuKonkurs za stipendiju održava se svakog juna za sledeću školsku godinu. Da bi neko konkurisao za stipendiju, potrebno je da priloži sledeće dokumente:

 • popunjen prijavni obrazac za stipendije,
 • motivaciono pismo od maksimalno 500 reči u kome učenik argumentovano objašnjava zašto zaslužuje stipendiju,
 • preporuku nastavnika ili trenera za dobijanje stipendije u našoj školi,
 • potvrdu posebnih dostignuća (pohvale, sertifikate, diplome, medalje, članke iz novina i sl.).

Rok za predaju dokumentacije je 31. maj tekuće godine. Na osnovu ovih dokumenata vrši se selekcija kandidata za uži izbor. Izabrani učenici imaju intervju sa komisijom za stipendiranje koja odlučuje o tome da li će im biti dodeljena stipendija. Proglašavanje dobitnika je u roku od dve nedelje nakon zatvaranja konkursa. Visina stipendija zavisi od cena školarine u junu i dodeljuju se u vrednosti od 100% i 50% shodno odluci komisije za stipendiranje.

PRAVILA ZA DODELU STIPENDIJA

 • Rok za konkurisanje je 31. maj tekuće godine.
 • Komisija za stipendiranje donosi odluku u roku od dve nedelje nakon zatvaranja konkursa.
 • Gimnazija zadržava svako pravo da ukine bilo koju stipendiju ili otvori novu bez objašnjenja.
 • U slučaju da više kandidata odgovara zahtevima dodele stipendije, Gimnazija zadržava pravo da jednu stipendiju raspodeli na više dobitnika ili da dodeli više od jedne stipendije iste vrste.
 • Gimnazija nije u obavezi da učenicima koji nisu dobili stipendiju pruži objašnjenje o razlogu zbog kog nisu izabrani.

VRSTE STIPENDIJA

GENIUS MUNDI
STIPENDIJA 100%
S obzirom na to da verujemo u mlade ljude i podržavamo njihove napore da se usavršavaju, ova stipendija namenjena je talentovanim učenicima koji su postigli visoke razultate na raznim republičkim ili svetskim takmičenjima. Stipendija u potpunosti pokriva jednogodišnje školovanje na Nacionalnom, Kombinovanom ili Kembridž programu, po izboru dobitnika. Ako stipendista nastavi da pokazuje iste ili još bolje rezultate, stipendiju može da zadrži i u narednoj školskoj godini.
CAMBRIDGE
STIPENDIJA 100%
Savremena gimnazija pruža veliku šansu mladim ljudima koji dobro govore engleski jezik da nastave svoje školovanje na međunarodnom programu. Stipendija u potpunosti pokriva jednogodišnje školovanje na Kembridž programu u našoj školi, koji vodi do prestižnih, svetski priznatih diploma. Ako stipendista položi ispite na kraju školske godine sa ocenama A, stipendija mu se obezbeđuje i u narednoj školskoj godini.
BRAINIAC
STIPENDIJA 100%
Za neobično obične sveznalce, Savremena gimnazija dodeljuje stipendiju koja u potpunosti pokriva jednogodišnje školovanje na bilo kom programu koji naša škola nudi. Ovo je sjajna prilika da učenik pokaže koliko može da postigne, a ako može i više od toga, na primer, da pobedi na nekom takmičenju ili osvoji neko priznanje, onda postoji velika šansa da dobije stipendiju i naredne školske godine.
ZDRAVKO
STIPENDIJA 50%
Kao obrazovna institucija koja, pored zdravog duha, neguje i zdravo telo, Savremena gimnazija dodeljuje stipendiju namenjenu sportistima koji pokazuju vrhunske rezultate, bilo u individualnom ili u timskom sportu. Stipendija podrazumeva 50% popusta na jednogodišnje školovanje na Nacionalnom, Kombinovanom ili Kembridž programu, po izboru dobitnika stipendije. Ako stipendista nastavi da pokazuje iste ili još bolje rezultate, stipendiju može da zadrži i u narednoj školskoj godini.
UM-etnost
STIPENDIJA 50%
Za posebno darovite mlade umetnike Savremena gimnazija ima i posebnu stipendiju. Dovoljno je da učenik ima interesovanje za muziku, slikanje, glumu ili bilo koju drugu umetnost, i da se nekom nagradom izdvaja u odnosu na ostale, pa da osvoji 50% popusta na jednogodišnje školovanje na Nacionalnom, Kombinovanom ili Kembridž programu, po izboru dobitnika stipendije. Svi naredni uspesi i umetnički podvizi mogu da obezbede ovu istu školarinu i naredne školske godine.
VUKOVAC
STIPENDIJA 50%
Namenjena samo učenicima prvog razreda, ova stipendija dodeljuje se SVIM vrednicama koji su nosioci Vukove diplome. Savremena gimnazija nagrađuje ovakav trud posebnim popustom od 50% za bilo koji paket školarine. Ako stipendisti i tokom cele školske godine pokazuju da zaslužuju sve petice, mogu da konkurišu sledeće godine i za neku od stipendija koje naša škola dodeljuje.

Savremena gimnazija

Predupis za generaciju 2017/18. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.
 • Centar za razvoj karijere
 • Prijemni ispit
 • Edukacija
 • LINKeduTV
 • Mala matura
 • OK engleski
 • OK matematika
 • OK school
 • BUSINESS ACADEMY
 • IT ACADEMY
 • ITS
 • ITHS