Šta kažu učenici Savremene gimnazije i njihovi roditelji?

Utisci učenika i njihovih roditelja

Utisci učenika i roditelja su informacije koje pratimo sa pažnjom. Ponosni smo na ono što naši učenici i njihovi roditelji kažu o Savremenoj gimnaziji.

„Savremena je opravdala naša očekivanja”

Nikola Milosavljevic Savremena gimnazija

Pre 4 godine bilo je stvarno drugačije. To je za nas bio novi početak i Savremena je kasnije zaista opravdala očekivanja koja smo na početku imali. Nedostajaće mi društvo, bezbrižni dani i profesori, sa kojima smo razvili prijateljski odnos.

 Nikola Milosavljević, maturant Savremene

 

 

„Škola me je maksimalno podržavala”

Natasa Katic Savremena gimnazija

Preporuke za upis u Savremenu dobila sam od prethodnih generacija. Svideli su mi se ceo koncept škole i način rada i odlučila sam da se školujem u takvom okruženju. Savremena je maksimalno podržala moja interesovanja. Pored toga, treniram kik-boks i u školi su tokom sve četiri godine bili puni razumevanja za moje treninge i takmičenja.

 Nataša Katić, maturantkinja Savremene

„Dvojezična nastava kao prednost u odnosu na druge škole”

Milica Cortanovacki Savremena gimnazija

Kao glavni motiv koji me je privukao da izaberem Savremenu je mogućnost dvojezične nastave u okviru Kombinovanog programa i to je ono što je izdvaja od drugih škola. Tokom godina sam imala više razrednih starešina, ali bih posebno istakla razrednog i profesora matematike – Ivana Čavića, koji nam nije bio samo profesor već i pravi prijatelj.

 Milica Čortanovački, maturantkinja Savremene

 

„Uz Savremenu sam uvek napredovala”

Ela Durakovic Savremena gimnazija

Savremena ima drugačiji pristup radu. Svakom učeniku profesori posvećuju puno pažnje, radimo u grupi, ali imamo priliku i da napredujemo individualno, na svoj način. Tokom četiri godine stekla sam veliki broj prijatelja, nedostajaće mi i razredna, naravno, koja je uvek bila tu za nas, i škola, jer su svi imali predivnu energiju koju nikada neću zaboraviti. Savremena je uvek negovala naše afinitete, pomogla nam je da se pronađemo u stvarima u kojima smo najbolji i uz nju sam dodatno napredovala.

 Ela Duraković, maturantkinja Savremene

„Vannastavne aktivnosti i dobrotvorne akcije kao zajednička spona”

Teodora Damjanac Savremena gimnazija

Najviše će mi nedostajati vannastavne aktivnosti i dobrotvorne akcije koje smo stalno organizovali. Baš smo bili složni oko toga!

 Teodora Damjanac, maturantkinja Savremene

 

 

 

„Savremena je pravi izbor”

Natalija Stankovic Savremena gimnazija

Savremena gimnazija je bila pravi izbor jer smo uvek imali kome da se obratimo, svi u školi su izuzetno fleksibilni i izlazili su u susret učenicima za sve što je bilo potrebno.

 Pavle Andrejević, maturant Savremene

 

 

„Jako mi je drago što sam upisala Savremenu”

Natalija Stankovic Savremena gimnazija

Najlepša sećanja iz Savremene nosim u vezi sa prijateljima, sjajnim nastavnicima i razrednim starešinama. Prva godina je ulepšala čitav doživljaj nove škole, a to se nastavilo tokom ostale tri godine. Jako mi je drago što sam upisala Savremenu.

 Natalija Stanković, maturantkinja Savremene

 

 

 

„Nedostajaće mi kreativni i interaktivni časovi”

Andrej Orlic Savremena gimnazija

Nakon završetka Savremene, najviše će mi nedostajati društvo, jer smo se navikli jedni na druge. Takođe, nedostajaće mi i profesori, interaktivni časovi i igrice na njima.

 Jovana Janković, maturantkinja Savremene

 

 

„Škola je prepoznala moju ljubav prema sportu”

Andrej Orlic Savremena gimnazija

Meni je košarka bila jako bitna, a škola je to prepoznala i podržala moju ljubav prema sportu. Tokom treninga, u Savremenoj su bili puni razumevanja. Napravili smo savremeni košarkaški tim, koji sam i trenirao, tako da je to još jedan pokazatelj koliko je u školi bilo super.

 Andrej Orlić, maturant Savremene

 

 

„Profesori su negovali moj talenat za pisanje”

Ognjen Mitrovic Savremena gimnazija

U Savremenoj sam otkrila talenat za pisanje, a profesorke srpskog su mi u tome dosta pomogle. Bila sam na raznim takmičenjima, uz njihovu veliku podršku i razumevanje.

 Mina Stanić, maturantkinja Savremene

 

 

„U Savremenoj su uvek bili spremni da mi pomognu”

Ognjen Mitrovic Savremena gimnazija

Treniram veslanje već šest godina, uz dva treninga dnevno. U Savremenoj su nastavnici bili puni razumevanja za moje treninge i uvek su bili spremni da mi pomognu. Dobijao sam dodatne projekte i zadatke, kako bih sve postigao i išao u korak sa planom i programom.

 Ognjen Mitrović, maturant Savremene

 

„Sloga i drugarstvo su ono što posebno pamtim iz Savremene”

Adriana Salahovic Savremena gimnazija

Najviše će mi nedostajati prijatelji. Stekla sam prijateljstva tokom četiri godine koja će ostati zauvek. Složnost i drugarstvo je ono što bih posebno istakla tokom učenja u Savremenoj.

 Adriana Salahović, maturantkinja Savremene

 

„Savremena je pravi izbor”

Jovana Djurovic Savremena gimnazija

Moja poruka budućim generacijama – Savremena je pravi izbor, ovde se vodi računa o talentima učenika i profesori su posvećeni našem uspehu i razvoju.

 Jovana Đurović, maturantkinja Savremene

 

 

 

„Andrej svakog dana dolazi nasmejan iz škole”

Biljana Perezić Savremena gimnazija

Iako Andrej pohađa prvi razred, stekli smo utisak da je godinama u Savremenoj gimnaziji! Najvažnija promena koju kod njega primećujemo jeste rad u školi. Dete prati nastavu sa zadovoljstvom, predavanja su precizna, sažeta, efikasna. Vreme provedeno u školi koristi za rad, bez nepotrebnog stresa i umora. Kao roditelji, potpuno smo mirni i sigurni za bezbednost deteta u Savremenoj gimnaziji.

Nastava u Savremenoj ide u korak sa modernom tehnologijom, profesori su odlični pedagozi i eksperti u svojim oblastima rada, a saradnja sa svim zaposlenima u školi je nesvakidašnja. Andrej svakog dana dolazi nasmejan iz škole. Nakon uvođenja vanrednog stanja, trebalo je da prođe malo vremena da se adaptiramo na život u teškim trenucima. Savremena gimnazija je sve to dočekala spremno! Nastava je fantastično organizovana, a komunikacija sa decom i roditeljima je na visokom nivou. Budućnost će pokazati koliko je sve to značajno za našu decu. U želji da i naredne tri godine školovanja budu kao prva, a očekujem i bolje, hvala Savremenoj gimnaziji što smo zadovoljni – i dete i mi, roditelji!

 Biljana Perezić, Andrejeva mama

„Pedagoški rad sa našom decom, koji sprovodite na svojim časovima, uživanje je za učenike, a zadovoljstvo za nas roditelje”

Aleksandar Zaplatić maturant SavremeneOno po čemu bih ja kao roditelj posebno izdvojila sve vas jeste predani rad da našu decu, a svoje učenike, naučite danas pomalo zaboravljenim vrlinama buduće intelektualne elite: ličnoj odgovornosti, marljivosti, predanosti poslu i obavezama, poštenju, čovekoljublju i kosmopolitizmu.

Pedagoški rad sa našom decom, koji sprovodite na svojim časovima, uživanje je za učenike, a zadovoljstvo za nas roditelje. Ustanova u kojoj radite jeste pravi primer sposobnih i uspešnih edukatora i, u tom smislu, sa zadovoljstvom i punog srca, pišem ove rečenice, preporučujući je svim budućim učenicima i njihovim roditeljima.

Smatram da moja preporuka ima jačinu s obzirom na to da Aleksandar završava 4. razred i da su prethodne četiri godine bile dovoljne da steknem ispravan i nepokolebljiv utisak o svima vama.

 Tatjana Milanović Zaplatić, Aleksandrova mama

„Savremena podržava svoje učenike i prati njihovo sazrevanje i odrastanje” 

Desa Milutinović. majka učenika SavremeneSavremena jednostavno podržava svoje učenike, a to je veoma bitno. Sve što piše u ugovoru je upravo tako, sve što je škola obećala, ona je i ostvarila. Moj sin je u Savremenoj bukvalno odrastao i sazreo.

Njegove rečenice i ponašanje su se vidno promenili u periodu od 2015. do 2019. godine, čemu su mnogo doprinele diskusije i debate koje se vode na časovima i to se vidi. On ima pravo na svoje mišljenje i to mu je u školi jasno stavljeno do znanja, a on to i te kako koristi.

              Desa Đorđević Milutinović, Nikolina mama 

2019: „Hvala Savremenoj za pomoć u izgradnji karaktera i na smernicama kako da postanemo lideri, odgovorna i velikodušna ljudska bića” 

Savremena maturantkinjaDraga Savremena, 

Dala si mi hrabrost da sanjam velike snove, priliku da sebe stavim pred izazove; podržavala moje ideje i ambicije i motivisala me da se uopšte odvažim da ih imam. Imala si strpljenja za moju introspekciju i naučila me da je u redu izgubiti se da bi se onda pronašao, da je u redu saplesti se o neku prepreku da bi naučio kako da je savladaš i izašao iz tog iskustva kao mudrija, jača, a nepretenciozna osoba. Razumela si me i dala mi mnoštvo prilika da se izrazim – bilo kroz takmičenja u besedništvu, likovnu umetnost, pisanje, glumu, debatovanje.

Hvala ti. Pružila si mi uverenje da je u redu razmišljati izvan postojećih šablona, naučila me kako da živim u skladu sa jednim od svojih omiljenih citata: „Brod je najsigurniji u luci, ali brodovi nisu za to stvoreni”, i na tome sam ti zauvek zahvalna. Mislim da govorim u ime svih sadašnjih i bivših učenika ove škole kada kažem – hvala ti za pomoć na putu izgradnje karaktera, pripremu za bitke koje nas čekaju u životu i smernice kako da postanemo lideri, snažne individue i, što je najvažnije, odgovorna i velikodušna ljudska bića. 

Una Grzunov, maturantkinja Savremene

2015: Savremena gimnazija – jedina kao škole u SAD

utisci učenika - Una GrzunovKad ulazim u Savremenu gimnaziju, osećam se kao da ulazim u neku školu u Sjedinjenim Američkim Državama. U SAD sam živela dugo i veoma mi je važno što ću posle Savremene gimnazije moći da nastavim školovanje tamo.

Ovakvo nešto ne postoji u Srbiji i regionu, i to me je najviše privuklo. Svi su veoma prijatni, vlada divna atmosfera, vidi se da su svi posvećeni učenicima. Vršnjaci obično misle da je škola zatvor; ovde je drugačije i sigurna sam da ćemo uživati.

Una Grzunov, učenica Savremene

Najiskrenije,  ja sam oduševljena Savremenom gimnazijom.

Šta kažu roditelji - Tatjana KavazovićSavremena gimnazija bukvalno nudi sve ono što jedan roditelj, koji se bavi svojim detetom, želi da čuje. Mom sinu je ova škola odlična priprema za sutra, za studiranje u inostranstvu. To što će moći da poboljša znanje engleskog jezika – mislim da je savršeno.

Savremena gimnazija je drugačija od drugih, ona je zadovoljila sve moje kriterijume i nade kao roditelja – da će dete dobiti pravo obrazovanje. Ono što nudi Cambridge International program mi je posebna satisfakcija za njega i njegovu budućnost. Ja sam oduševljena Savremenom gimnazijom, to ovako najiskrenije kažem.

Tatjana Kavazović, Andrijina mama

U Savremenoj gimnaziji svi podržavaju moje sportske aktivnosti.

Šta kažu učenici - Tara ĆulibrkSavremena gimnazija poštuje sve naše vannastavne aktivnosti – umetnost, ples, sport... Ja se bavim plivanjem, mnogo treniram i često idem na takmičenja, pa mi je važno da profesori razumeju moj režim života i da mi pomažu da budem što bolja. Da napredujem i učim, a ne da mi to što se bavim sportom bude otežavajuća okolnost.

Kada se uđe u Savremenu gimnaziju, odmah se primeti drugačija atmosfera, pristup; profesor nije samo profesor nego i mentor, koji nas poznaje, razume i podržava. Najviše mi se sviđa što se sve radi na drugačiji, zanimljiviji način, kao da smo deo nekog filma, a učimo.

Tara Ćulibrk, učenica Savremene gimnazije

Ovo je najbolja gimnazija za koju znam.

Šta kažu učenici - Mateja PetrovićOduševilo me je to što je odnos između učenika i profesora drugačiji od onoga na koji smo navikli, dosta su privrženi učenicima. Meni je, kao sportisti, veoma bitno to što se u ovoj školi neguju vannastavne aktivnosti i prate se interesovanja svakog učenika ponaosob.

Ovo je najbolja gimnazija za koju sam čuo i baš sam oduševljen. Nove tehnologije koje se koriste u Savremenoj gimnaziji su jako korisne, pružaju novi način učenja i brže učenje. Sviđa mi se što je društvo u ovoj školi svestrano, svi imaju različita interesovanja, svi treniraju nešto, i to mi se jako dopada.

Mateja Petrović, učenik Savremene gimnazije

Individualan pristup svakom detetu

Šta kažu roditelji - Jasmina GredeljVeoma mi se dopada to što u Savremenoj gimnaziji postoji individualan pristup svakom detetu, kao i upoznavanje dece kroz neki praktičan rad i kroz razgovor. U Savremenoj gimnaziji profesori prate interesovanja deteta i, samim tim, pomažu mu da se razvija u onom smeru koji taj trenutak zahteva, za svako dete pojedinačno, prema interesovanjima i osobinama.

Od Savremene gimnazije očekujem da mi se detetu prošire vidici od onog što on trenutno zna i može. Očekujem da on može vrlo samostalno da vidi svoj put u kasnijim godinama, kroz studiranje. Sva znanja koja mu pruža Savremena gimnazija može vrlo praktično da upotrebi, da mu olakšaju život, način školovanja i rada.

Jasmina Gredelj, Matejina mama

Ponosan sam što sam deo Savremene gimnazije.

Šta kažu učenici - Andrija ĐorđevićMislim da je Savremena gimnazija drugačija. Kad budem išao u školu, ići ću sa radošću, sa ciljem da stvarno nešto naučim, a neću ići u školu da me ispituju, da pronalaze greške, nešto što ne znamo, nego, jednostavno, da budem bolji.

Za mene je velika prednost i to što ću moći da pratim nastavu preko sajta kad budem odsustvovao zbog sporta, zbog golfa. Biće to veoma zanimljivo iskustvo. Dopadaju mi se učionice, primena novih tehnologija u nastavi. Ponosan sam što sam deo Savremene gimnazije.

Andrija Đorđević, učenik Savremene gimnazije

Savremena gimnazija im omogućava lakši upis na fakultet u inostranstvu.

utisci roditelja - Milica Prvulj

Savremena gimnazija ima program i pristup za decu kao što je moje dete, koje je završilo osnovnu školu maltene u inostranstvu, a dva razreda u Srbiji, i nikad se nije uklopilo u taj način učenja. Razlog zašto smo izabrali ovaj Cambridge International program je taj što će ona imati nastavu na engleskom jeziku, što će joj omogućiti lakši upis na fakultet u inostranstvu.

Ovo je škola koja joj pruža jedan bezbolan prelaz, recimo, u četvrti razred srednje škole u SAD, i kasnije na fakultet tamo, jer je program u 96% slučajeva isti kao programi u američkim srednjim školama. Savremena gimnazija nudi savremene učionice,  moderan pristup radu, modernu i individualnu nastavu. Mislim da će naša deca s Cambridge International programom dobiti nešto što trenutno druge srednje škole ne mogu da im pruže.

Milica Prvulj, Mionina mama

Savremena gimnazija je prava škola za mene.

utisci učenika - Andrija DžambazovićKada smo razmišljali o tome u koju školu bi trebalo da se upišem, shvatili smo da je Savremena gimnazija prava škola za mene. Kod nje mi se svidelo to što ću nastavu iz nekih predmeta slušati na engleskom jeziku i što ću tako moći da usavršim znanje jezika.

Veoma mi se sviđa sistem rada ovde; nakon časova učenici ostaju u školi, rade domaći i uče sa profesorima, što je neprocenjivo iskustvo. Super je to što se u Savremenoj gimnaziji ne koriste obične table, već interaktivne table, tableti, računari, koji nam pomažu u kvalitetnijem sticanju znanja. Ne zove se ova škola džabe Savremena gimnazija.

Andrija Džambazović, učenik Savremene gimnazije

U školi je sve inovativno i učenik je u centru pažnje.

utisci učenika - Marija MatejićSavremena gimnazija mi se sviđa više od drugih škola jer ima drugačiji pristup i Kembridž sistem, budući da mi je želja da studiram van zemlje.  Sve je u školi inovativno, prate se svetski trendovi i sve je veoma savremeno.

Dobijamo više prakse u ovoj školi i način nastave je drugačiji, pristupačniji i dostupniji nego u drugim školama. Atmosfera u školi je sjajna i svaki učenik je u centru pažnje.

Marija Matejić, učenica Savremene gimnazije

 

Jedina ovakva škola u Srbiji

utisci učenika - Viktor TomanoskiOdlučio sam da se upišem u Savremenu gimnaziju jer mi se veoma svideo program rada, izgled same škole, ali i izbor profesora. Jednostavno, nastava je na potpuno drugačijem nivou, mnogo bolja od standardne nastave koja se odvija u drugim školama u Srbiji.

Verujem da je Savremena gimnazija jedna jedina ovakva škola u Beogradu i zemlji. Korišćenje tehnologija je na jednom potpuno drugačijem nivou, a nastavnici se više bave učenicima.

Viktor Tomanoski, učenik Savremene gimnazije

Savremena gimnazija je sve što sam želela za svoje dete.

utisci roditelja - Dragana MatejićSavremena gimnazija je nešto što sam uvek priželjkivala za svoje dete – škola u kojoj bi sve bilo nešto novo, drugačije, inovativno. Mislim da je velika prednost ove škole bilingvalni, Kembridž sistem, koji im otvara dalji put za studije u Evropi i van nje, a to je bila velika želja naše porodice.

Mislim da Savremena gimnazija osluškuje potrebe dece, potrebe društva, ima moderniji sistem obrazovanja, primenjuje u nastavi tehnologiju sa vizuelnim prezentovanjem, koja će dosta da im olakša da povezuju gradivo koje su naučili. Gradivo će ostati zapamćeno i moći će da ga primene sutradan.

Dragana Matejić, Marijina mama

Savremena gimnazija ide u korak sa vremenom

utisci učenika - Stefan GrzunovSavremenu gimnaziju sam odabrao prvenstveno zato što omogućava učenje onih predmeta i oblasti koje me zanimaju, za razliku od drugih gimnazija u regionu, gde nemamo tu mogućnost. Takođe me privlači to što je osoblje škole uvek nasmejano i spremno da nam u svakom trenutku pomogne.

Savremena gimnazija se, pored navedenog, razlikuje u tome što ide u korak sa vremenom – što je veoma važno za buduća postignuća njenih učenika.

S obzirom na to da se trenutno obrazujem na daljinu, Cambridge Advantage program mi omogućuje da pratim nastavu i radim testove preko interneta, uz pomoć Distance Learning platforme. Jedva čekam da se pridružim razredu i redovno prisustvujem svim časovima.

Sve u svemu, veoma sam zadovoljan i ništa ne bih promenio u vezi sa ovakvom vrstom školovanja i samom školom.

Srefan Grzunov, učenik Savremene gimnazije

Presrećan sam što sam deo Savremene gimnazije.

utisci učenika - Jovan PopovićSavremena gimnazija mi se odmah svidela zbog mogućnosti da časovi budu na engleskom jeziku, jer mi to otvara vrata da studije završim negde u inostranstvu. Zato sam i izabrao Cambridge International program, jer ću tako usavršiti jezik.

Nisam mogao ni da pretpostavim da ovakva škola postoji kod nas; sada sam presrećan što je tako i što sam ja njen deo.

Jovan Popović, učenik Savremene gimnazije

Oduševljena sam što ću pričati engleski u školi.

utisci učenika - Miona TofilovskiSviđa mi se to što su na mom Cambridge International programu svi časovi na engleskom jeziku, i to će biti dosta lakše za mene, jer sam dugo živela u SAD. Moj maternji jezik je engleski, tako da je to što u školi mogu stalno da pričam engleski neverovatno, i oduševljena sam zbog toga.

Mislim da je Savremena gimnazija prava škola za mene, jer imamo bolju budućnost, imamo mogućnost da učimo stvari koje ne bismo u drugim školama. Sviđa mi se i to što koristimo kompjutere; koristili smo ih u školi u SAD. Moći ću da izaberem bolji fakultet jednog dana kad završim školu, a i imaću više mogućnosti za posao.

Miona Tofilovski, učenica Savremene gimnazije

Nastava u Savremenoj gimnaziji je kreativna.

utisci učenika - Aleksa CvetkovićSavremena gimnazija, kao što joj ime kaže, ima savremen program nastave. Sviđa mi se i zbog toga što postoji poseban odnos prema sportistima, jer se ja bavim vaterpolom i često odsustvujem zbog takmičenja. U nastavi se koriste tableti i računari, što mi je super i drugačije, i zato mislim da ću konačno moći da naučim mnogo, a da to bude zanimljivo i kreativno.

Aleksa Cvetković, učenik Savremene gimnazije

Uspeh naše dece je neizbežan.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se raspitivala o upisu, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupaju svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Takvo nešto postoji i kod nas!

Ne treba vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija, kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost, čine ovu školu drugačijom. Ona s pravom nosi naziv Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece, neizbežan je. Sve čestitke!

Jelena Đorđević, Andrijina mama

Pohađam časove iz inostranstva

utisci ucenika - Nikola GrzunovSavremena gimnazija mi se sviđa zbog toga što mi pomaže da razvijem znanje u predmetima koji me zanimaju, koje sam izaberem, za razliku od drugih škola, gde je obavezno učenje unapred određenih predmeta.

Dopada mi se i to što profesori imaju iskrenu želju da nam, uz osmeh, pomognu u vezi sa bilo čim.

Savremena gimnazija je jedinstvena zato sto nam pruža savremeno obrazovanje. Program Cambridge Advantage mi omogućuje da pratim nastavu iz Budimpešte, pomoću snimljenih časova. Uz laptopove, tablete, interaktivne table, snimljene časove i ostalo, učenje postaje mnogo zanimljivije i lakše.

Nikola Grzunov, učenik Savremene gimnazije

Savremena gimnazija je odlična, uvek bih je preporučila.

Savremena gimnazija je odlična! Uvek bih preporučila ovu školu, jer ima odličnu koncepciju, mnogo raznovrsnih aktivnosti i pruža mogućnosti za razvoj ličnosti, interesovanja i pomaže deci da pronađu sebe. Moj sin trenutno pohađa prvi razred Savremene gimnazije, i mislim da učenici u tim godinama još uvek nisu svesni svih pogodnosti koje imaju.

Sigurna sam da će u višim razredima doći do izražaja prave vrednosti đaka, i da će učenici iskoristiti sve sjajne mogućnosti koje im škola pruža. S druge strane, moja starija ćerka ide u četvrti razred jedne druge škole i odlično shvata sve prednosti koje Savremena gimnazija pruža svojim učenicima. Zato i žali što ranije nije bila u prilici da upiše Savremenu gimnaziju, i maksimalno iskoristi sve što ona nudi.

Super je što Savremena gimnazija ima osmišljen savremen sistem koji podrazmeva da se deca oslanjaju na sebe i svoje mogućnosti, i da za sve mogu konsultovati svoje profesore. Ubeđena sam da će učenicima, tokom trećeg i četvrtog razreda, Savremena gimnazija postati deo života, koga će se teško odreći. U budućnosti Savremenoj gimnaziji želim puno lepih stvari, na prvom mestu dobre, vredne, zdrave i srećne đake i profesore, i da se ostvari sve ono što je za ovu divnu školu i planirano u narednom periodu, kao što je i u prethodnom sve bilo baš kako treba.

Desa Đorđević – Milutinović, Nikolina mama

Naša Ana je potpuno procvetala, Savremena gimnazija  je nešto najbolje što trenutno imamo u Srbiji

Lidija MilanovićSavremena gimnazija je prva klasa i nešto najbolje što trenutno imamo u Srbiji. Vrlo smo zadovoljni školom, uslovima, tretmanom, pristupom... 

Vredi svaki dinar uložen u ovu školu i nikad pametnije nisam uložilla novac. Naša Ana je potpuno procvetala u školi i to svi primećuju, a neke stvari u životu nemaju cenu.

Lidija Milanović, Anina mama

Moja djeca u Savremenoj uče kritički da razmišljaju

Savremena gimnazija pruža sve što je potrebno za kvalitetno obrazovanje i pravilan razvoj djece. Mogućnost izbora programa školovanja je samo jedna u nizu stvari koje Savremenu gimnaziju čine jedinstvenom u Srbiji. Ono što mi se najviše svidjelo je pružanje kvalitetnog znanja na inovativan i interaktivan način, a sve to u prijatnom ambijentu. Profesori su veoma strpljivi i razumni, te se maksimalno trude da se posvete svakom učeniku. Prepoznaju talente, njeguju interesovanja djeteta i trude se da ih razviju. Pored svega ovoga, najvažnije je što uče djecu da kritički razmišljaju.

S obzirom na to da sam roditelj dvije učenice Savremene gimnazije, njihovo zadovoljstvo mi govori da je ova škola pravi izbor za njih.

Zaista sam zadovoljna Savremenom gimnazijom i smatram da znanje koje se stiče ovdje je upravo ono što je potrebno da jedan gimnazijalac posjeduje u 21. vijeku.

Milena Radunović, Vanjina i Ivina mama

U Savremenoj se stare navike prilagođavaju novim zahtevima

Zorica DžajskiZadovoljstvo mi je što je moj sin učenik ove obrazovne institucije! Moj doživljaj dosadašnjeg toka njegovog školovanja je više nego pozitivan.

Ono što predstavlja inovativnost i vrhunsku pozicioniranost ove škole, po mom mišljenju, jeste postojanje jasne forme i protokola. Stara uverenja i navike ovde se moraju prilagoditi novim zahtevima, a upravo to prilagođavanje potencira individualni skok u razvojnom procesu učenika.

Pored kvaliteta, u Savremenoj gimnaziji se dobija i na širini obrazovanja. Uz snažnu individualnu podršku u radu daje se podsticaj i unapređuje sposobnost učenika da uče tokom celog života.

Lakoću i umešnost u svakodnevnom savladavanju planom i programom predviđenog gradiva pružaju i sprovode profesori, koji, pored profesionalnih veština, poseduju i pozitivne ljudske vrednosti. To je za svaku pohvalu!

Istakla bih još i odličan nadzor i bezbednost učenika, jer smatram da je ovo veoma bitna dodatna stavka u procesu školovanja. Takođe, svakodnevni, nedeljni i mesečni elektronski uvid u rad učenika daje mogućnost roditelju da prati kontinuitet rada svog deteta i da pravovremeno reaguje ako se za to ukaže potreba. 

Savremena gimnazija, kako i samo ime kaže, ide u korak sa vremenom!

Zorica Džajski, Nikolina mama   

Nisam pogrešila pri izboru gimnazije za svoju decu

utisci roditelja - Katarina SimićKao nekadašnji profesor, znam kakav je osećaj kada đaci vaše škole postižu uspehe. I sama se radujem kad vidim koliko je veliki broj mojih bivših đaka koji su danas postali priznati stručnjaci u različitim oblastima ili su na visokim javnim funkcijama.

Svaki profesor koji svoj posao voli i daje sve od sebe na najbolji mogući način uvek se obraduje uspehu svojih đaka, što je slučaj i u Savremenoj gimnaziji.

Ovo samo potvrđuje da nisam pogrešila pri izboru gimnazije za naše dvoje mlađe dece. U svakom slučaju, sve reči pohvale za menadžment škole i profesore.

Katarina Simić, Lukina i Sofijina mama

Utisci koje je sa Savremenom podelila majka maturanta Aleksandra Zaplatića

Utisci majke učenika Nikole Milutinovića, maturanta International School Savremene »

Pored ovih utisaka, stavove Nikoline mame o Savremenoj gimnaziji najbolje oslikava novogodišnja čestitika, koja je ujedno i najlepši poklon za našu školu. Pogledajte njen odgovor na pitanje koje zanima sve roditelje »

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.